چندنوع ویزا داریم
برای سفر به یک کشور خارجی به اخذ ویزا فکر میکنید یا به انواع ویزا این سوال را از آن جهت میپرسم که هدف شما از سفر به یک کشور دیگر مشخص میکند که چه نوع ویزایی باید بگیرید و اینطور نیست که برای همه اهداف مهاجرتی تنها یک نوع ویزا صادر شود.
در تمام کشورهای جهان با توجه به اهداف مختلف مهاجرتی انواع ویزاهای کاری، تحصیلی، توریستی و غیره صادره میشود. فرایند اخذ ویزا کار آسانی نیست و اگر با توجه به شرایط خود نوع ویزا را درست انتخاب نکرده باشید، درخواست شما ریجکت خواهد شد.
ویزا چیست و انواع آن
بسیاری از افراد میدانند که برای رفتن به یک کشور خارجی به ویزا (روادید) نیاز دارند.اما کسانی که تجربهای در این مورد ندارند، و قرار است برای اولین بار ویزا بگیرند اطلاعات کافی از آن ندارند. اولین سوالی که برای این عزیزان مطرح میشود این است که ویزا چیست و انواع آن کدامند
ویزا یک سند رسمی است که از طرف سفارت یا کنسولگری کشوری که قرار است به آن سفر کنید به شما داده میشود. در واقع ویزا از نه از طرف کشور مبدا بلکه از طرف کشور مقصد صادر میشود.
برای اخذ ویزا باید به سفارت یا کنسولگری کشور مقصد مراجعه کنید و اگر کشور مقصد در کشور شما کنسولگری نداشته باشد، به نزدیکترین کشوری که سفارتخانه کشور مقصد را دارد، مراجعه میکنید.
به عنوان مثال سفارتخانه کشور کانادا در ایران تعطیل است و ایرانیان برای اخذ ویزای کانادا به ترکیه، ارمنستان و سایر کشورهای مجاور میروند.
توجه داشته باشید که برای اخذ ویزا لازم نیست از همان ابتدا به سفارتخانه بروید. برخی از مقدمات کار در ابتدا به صورت اینترنتی انجام میشود اما از آنجاییکه اخذ ویزا شرایط و قوانین خاص خود را دارد برخی ترجیح میدهند آن را بر عهده تیمهای مهاجرتی معتبر بگذارند. در این صورت تنها برای انجام انگشت نگاری و مصاحبه در صورت لازم به سفارت مراجعه خواهید کرد.
انواع ویزا با توجه به هدف شما از انجام سفر متفاوت است.
چند نوع ویزا داریم
یکی از سوالات پر تکرار متقاضیان دریافت ویزا این است که چند نوع ویزا داریم در پاسخ به این سوال باید بگوییم که انواع ویزا از لحاظ هدف سفر و تعداد دفعات ورود تعریف میشود.
موضوع مهم این است که کشورهای مختلف قوانین خاص خود را برای صدور ویزا دارند و تفاوتهای زیادی بین آنها وجود دارد. اگر از این منظر نگاه کنیم، بیش از 185 نوع ویزا در جهان وجود دارد. اما سعی ما بر آن است که به انواع روادید که درباره بیشتر کشورها صدق میکند، اشاره کنیم.
انواع ویزا از نظر هدف سفر
1) ویزای توریستی
مدت زمان این نوع اقامت کوتاه است و برای اهداف گردشگری صادر میشود و شرایط خاص خود را دارد. شرایط ویزای توریستی کانادا را بخوانید.
2) ویزای کاری
این ویزا برای کار صادر میشود و دارنده آن میتواند در یک کشور خارجی کار کند. مدت ویزای کار طولانی (حداقل 3 سال) است و به شرط ادامه کار قابل تمدید است.
3) ویزای تجاری
این ویزا برای انجام امور تجاری صادر میشود.
4) ویزای بازدید
این ویزا به منظور ملاقات دوستان و آشنایان صادر میشود و معمولا برای اخذ آن باید از فرد مورد نظر دعوت نامه داشته باشید.
5) ویزای کار و تعطیلات
ویزای کار و تعطیلات نوعی ویزای کاری است اما این نوع ویزا جزو انواع کوتاه مدت میباشد و معمولا برای یک دوره خاص، مانند فصل تابستان، ارائه میشود. ویزای کار و تعطیلات استرالیا برای این برنامهها از محبوبیت بیشتری برخوردار است.
6) ویزای تحصیلی
این نوع ویزا برای تحصیل دانشجویان صادر میشود و معمولا تا پایان دوره تحصیلی که دانشجو از دانشگاه پذیرش گرفته اعتبار دارد.
7) ویزای همسر
این ویزا برای افرادی صادر میشود که همسرشان در یک کشور دیگر زندگی میکند و هدف از آن بازدید همسران است.
انواع ویزا از لحاظ تعداد ورود
همانطور که ویزاها از نظر هدف سفر متفاوت هستند، از لحاظ تعداد ورود هم تفاوتهایی دارند. انواع ویزا از لحاظ تعداد ورود عبارتند از:
1) ویزای یکبار ورود یا سینگل (Single Visa)
با این ویزا تنها یک بار میتوانید وارد یک کشور خارجی شوید و اگر از آن خارج شوید، باید برای ورود مجدد ویزا بگیرید. این موضوع حتی اگر اعتبار ویزای شما باقی مانده باشد، صدق میکند.
2) ویزای دو بار ورود یا دابل (Double Visa)
اگر ویزای شما دو بار ورود باشد، میتوانید تا زمان پایان اعتبار آن دو بار به کشور مقصد سفر کنید.
3) ویزای چند بار ورود یا مولتیپل (Multiple Visa)
اگر ویزای اخذ شده مولتیپل باشد، میتوانید تا زمان پایان اعتبار آن به دفعات وارد کشور مقصد شده و از آن خارج شوید.
4) ویزای ترانزیت فرودگاهی (Airport Transit Visa)
طبق قوانینی که کشورهای اروپایی و آمریکایی وضع کردهاند، اگر مسافر بخواهد برای پرواز از کشور A به کشور C، ابتدا در کشور B فرود بیاید و از آنجا سوار هواپیمای کشور C شود، باید ویزای کشور B را هم دریافت کند.
به این نوع روادید، ویزای ترانزیت فرودگاهی گفته میشود. با داشتن این ویزا فقط اجازه تردد در فرودگاه را دارید و نمیتوانید از آن خارج شوید.
انواع ویزای کار
ویزای کار سندی است که به شما اجازه میدهد در یک کشور خارجی کار کنید. انواع ویزای کار با توجه به کشورهای مختلف فرق دارد و نمیتوان همه را در یک مقاله توضیح داد.
اما اشتراکاتی هم در این زمینه وجود دارد. برای مثال در بیشتر کشورها روال اخذ ویزای کار این است که شما باید در ابتدا بتوانید از یک کارفرمای مقیم آن کشور پیشنهاد شغلی بگیرید.
کارفرما باید حدود 3 ماه نیاز به شغل مورد نظر را به صورت رسمی در روزنامهها اعلام کند و اگر از خود شهروندان آن کشور کسی برای آن جایگاه شغلی درخواست نداد، کارفرما میتواند به یک فرد خارجی پیشنهاد شغلی بدهد.
اگر چنین شانسی نصیب شما شود میتوانید برای اخذ ویزای کار به سفارت آن کشور مراجعه کنید. مدت اعتبار ویزای کار در کشورهای مختلف فرق دارد.
توجه داشته باشید که برای اخذ انواع ویزای کار شرایط خاصی لازم است که برخی از آنها عبارتند از:
مدرک زبان_مدرک تحصیلی_سابقه کار_نداشتن سو سابقه_سلامت جسمی و روحی.
ویزای شنگن
ویزای شنگن (s ch e n g e n) برای سفرهای کوتاه مدت به کشورهای محدوده شنگن صادر میشود و مدت زمان آن بستگی به هدف شما از انجام سفر دارد. این ویزا در سه نوع A، B و C صادر میشود و میتواند یکبار ورود، دو بار ورود یا چند بار ورود باشد.
26 کشور در جهان شامل محدوده شنگن هستند که عبارتند از:
اتریش، بلژیک، جمهوری چک، دانمارک، استونی، فنلاند، فرانسه، آلمان، یونان، مجارستان، ایسلند، ایتالیا، لتونی، لیختناشتاین، لیتوانی، لوکزامبورگ، مالت، هلند، نروژ، لهستان، پرتغال، اسلواکی، اسلوونی، اسپانیا، سوئد و سوئیس.
اگر ویزای شنگن داشته باشید، میتوانید بدون نیاز به اخذ مجدد ویزا تا زمان پایان اعتبار آن وارد این 26 کشور شوید. اما در ابتدا باید از کشوری درخواست بدهید که مقصد اصلی شما محسوب میشود و اگر هیچکدام از کشورهای عضو شنگن هدف اصلی شما نیستند، باید از کشوری درخواست بدهید که قرار است اولین بار وارد آن شوید.
از آنجایی که کشورهای مطرح اروپایی عضو منطقه شنگن هستند، این ویزا از اعتبار زیادی در سراسر جهان برخوردار است و این کشورها برای ورود اتباع خارجی سختگیری به خرج میدهند.
انواع ویزا برای مهاجرت
انواع ویزا برای مهاجرت به صورت کلی به دو گروه مهاجرتی و غیر مهاجرتی تقسیمبندی میشوند. افرادی که ویزای مهاجرتی دریافت میکنند، میتوانند تا آخر عمر در کشور خارجی بمانند.
اما افرادی که ویزای غیر مهاجرتی دارند، فقط به صورت موقت میتوانند در یک کشور دیگر اقامت داشته باشند. تمام ویزاهای اشاره شده، از قبیل ویزای کاری، توریستی، تحصیلی و غیره جزو ویزاهای غیر مهاجرتی هستند.
برخی از ویزاهای غیر مهاجرتی میتوانند در شرایط خاص تبدیل به ویزای مهاجرتی شوند. برای مثال اگر شما بتوانید سه سال با ویزای کار در کانادا کار کنید، میتوانید دوباره آن را تمدید کنید و پس از حدود 5 سال میتوانید برای ویزای اقامت درخواست دهید. ویزای اقامت در ابتدا برای اقامت موقت صادر میشود و پس از آن متقاضی میتواند برای موقت دائم اقدام کند.
جمعبندی
در این مقاله کوشیدیم انواع ویزا را به طور کامل مورد بررسی قرار دهیم. همانطور که اشاره کردیم، در سراسر جهان بیش از 185 نوع ویزا صادر میشود و سیاستهای هر کشور در صدور ویزا متفاوت است.
اما ویزاهایی که در این مقاله به آنها اشاره کردیم، معمولا در اکثر کشورها صادر میشوند. برای اخذ انواع ویزاها باید شرایط لازم را داشته باشید.
برای مثال یکی از مهمترین شرایط اخذ ویزای تحصیلی پذیرش گرفتن از یکی از مراکز تحصیلی کشور مورد نظر است. این شرط در مورد ویزای تحصیلی کانادا هم صادق است.
فرایند اخذ ویزا ممکن است کمی پیچیده باشد. برای اینکه درخواست شما رد نشود، باید از ابتدای کار با شرایط لازم آشنا باشید و مدارک پرونده خود را به صورت کامل ارسال کنید.