هواپیمایی اتریش
هواپیمایی اتریش، ایرلاین ملی و حامل پرچم کشور اتریش است که با بیش از ۸۰ هواپیما در ناوگان پروازی خود، روزانه به ۱۱۷ مقصد در ۵ قاره جهان پرواز دارد.
موقعیت جغرافیایی و قرارگیری اتریش در قلب اروپا، آن را مبدل به یک مرکز مهم اقتصادی در اروپای مرکزی و شرقی ساخته است.
در این میان، شهر وین بهعنوان یک پایگاه اصلی و عمده نقش مهمی را در اتصال شرق و غرب اروپا به عهده دارد. از آنجا که در فرودگاه وین تنها ۲۵ دقیقه زمان برای تعویض پروازها لازم است، لذا شرایطی برای مسافران فراهم است که به آنها این اجازه را میدهد تا سفر خود را به سرعت و بدون اتلاف وقت ادامه دهند.
از طرفی، این فرودگاه دفتر مرکزی هواپیمایی اتریش نیز محسوب میشود. هواپیمایی اتریش، ایرلاین ملی و حامل پرچم کشور اتریش و یکی از شرکتهای هواپیمایی تابع ایرلاین لوفت هانزا است. مقر اصلی این شرکت هواپیمایی شهر اشوخات (Schwechat)، در نزدیکی فرودگاه بینالمللی وین است.
تاریخچه
این شرکت هواپیمایی که از اعضای اتحادیه استار الاینس است، در سال ۱۹۵۷ از ادغام دو شرکت هواپیمایی Air Austria و Austrian Airways تشکیل شد. اما تاریخچه ان به سال ۱۹۲۳، مصادف با تاسیس شرکت هواپیمایی آسترلین ایرویز باز میگردد.
در طول دهه ۲۰۰۰ میلادی، این شرکت هواپیمایی با در دست گرفتن مالکیت دو شرکت هواپیمایی دیگر به نامهای راینتافلاگ (Rheintalflug) و لاودا ایر (Lauda Air) حدود اختیارات خود را گسترش دادهو در سال ۲۰۰۳ نیز رسما نام اختصاری آسترین را برای خود برگزید. در طول این دهه، شرکت هواپیمایی آسترین برای چند سال با خسارت و زیان مواجه شد و این بحران در سال ۲۰۰۸ به اوج خود رسید، به حدی که مالک شرکت (دولت اتریش) در این سال پیشنهاداتی مبنی بر فروش این شرکت به یک خریدار خارجی را دریافت کرد. تا اینکه در سال ۲۰۰۹، گروه شرکتهای هواپیمایی لوفت هانزا، پس از دریافت تائیدیه از کمیسیون اروپایی، طی یک مناقصه این شرکت را خریداری و مالکیت آن را عهدهدار شد.
اداره تمام پروازهای هواپیمایی اتریش از آوریل سال ۲۰۱۲، پس از شکست مذاکرات بر سر اقدامات پرهزینه این ایرلاین، به شرکت زیر مجموعه آن، تیرولین ایرویز (Tyrolean Airways) سپرده شد. این موضوع سبب شد ۱۱۰ خلبان و ۲۵۰ نفر از خدمه پروازهای شرکت هواپیمایی اتریش، به جای پیوستن به تیرولین ایرویز، این گروه پروازی را ترک کنند.
در در تاریخ اول آوریل سال ۲۰۱۵، اداره پروازهای این شرکت بار دیگر به شرکت آسترین محول شد و شرکت تابعه تیرولین ایرویز با شرکت اصلی خود ادغام شد.
کلاسهای پروازی
هواپیمایی آسترین ایرلاینز در دو کلاس پروازی اقتصادی یا اکونومی (Economy) و تجاری یا بیزنس کلاس (Business) به ارائه خدمات می پردازد. کلاس اکونومی به سه گروه پرواز کوتاه و متوسط، پرواز طولانی و پریمیوم اکونومی تقسیم می شود. پرواز بیزنس کلاس نیز در دو نوع پرواز کوتاه و متوسط و پرواز طولانی به مسافران ارائه میشود.
بار مجاز مسافر
مسافران اکونومی میتوانند یک چمدان تا حداکثر وزن ۲۳ کیلوگرم تحویل قسمت بار دهند و مسافران بیزنس کلاس اجازه حمل دو چمدان تا حداکثر وزن ۳۲ کیلوگرم را دارند. کسانی که کارت مخصوص مسافران پر رفت و آمد را دارند میتوانند مقدار بار بیشتری داشته باشند. در غیر این صورت باید هزینه اضافه بار پرداخت کنند. چمدانهایی که تا ۲۳ کیلوگرم و مجموع ابعاد ۱۵۸ سانتی متر هستند، شامل ۷۵ یورو هزینه در سفرهای اروپایی و ۱۵۰ یورو در سفرهای بین قارهای میشوند. چمدانهایی که از مجموع ابعاد ۱۵۸ سانتی متر نیز فراتر روند شامل ۱۷۵ یورو هزینه اضافه بار در سفرهای اروپایی و ۳۵۰ یورو در سفرهای بین قارهای میشوند.
مقاصد هواپیمایی اتریش
آسترین ایرلاینز در حال حاضر به ۱۳۰ فرودگاه در سرتاسر دنیا پرواز مستقیم دارد. این پروازها به کشورهای مختلف در قاره اروپا، آسیا، خاورمیانه، آفریقا و آمریکای شمالی و کارائیب انجام می شود. آسترین ایرلاینز در ایران نیز فعال است و پروازهای مستقیمی به مقصد تهران، شیراز و اصفهان انجام می دهد.
ناوگان هواپیمایی اتریش
شرکت هواپیمایی اتریشی (آسترین ایرلاینز) در حال حاضر ۸۳ فروند هواپیما در اختیار دارد. این هواپیماها بسته به مسافت و نوع مقصد متفاوت هستند. پروازهای این ایرلاین به سه گروه پروازهای طولانی، کوتاه و متوسط تقسیم می شوند و ناوگان هوایی در مورد هرکدام متفاوت است.
ناوگان هوایی در پروازهای طولانی
- بوئینگ ۷۷۷-۲۰۰ ای آر بوئینگ ۷۶۷-۳۰۰ ای آر
ناوگان هوایی در پروازهای کوتاه و متوسط
- ایرباس ۳۲۱-۲۱۱
- ایرباس ۳۲۱-۱۱۱
- ایرباس ۳۲۰-۲۰۰
- ایرباس ۳۱۹-۱۱۱
- امبرر Embraer 195
- بومباردیر Bombardier Q400
- فوکر Fokker 100
حادثه در هواپیمایی اتریش
در ۲۱ فوریه سال ۱۹۷۰، یک بمب در قسمت بار هواپیمای مسافربری ایرلاین اتریش منفجر شد. این هواپیما که از فرانکفورت به سمت وین پرواز میکرد، ۳۳ مسافر و ۵ خدمه داشت. با وجود اینکه انفجار بمب سبب سوراخ شدن بخشی از بدنه هواپیما شده بود، خلبان موفق شد مسافران هواپیما را بهسلامت به فرودگاه فرانکفورت بازگرداند. دقیقا در همان روز یک بمب در پرواز شماره ۳۳۰ هواپیمایی سوئیس ایر که از زوریخ به سمت هنگکنگ پرواز میکرد منفجر شد و جان تمام سرنشینان هواپیما (۴۷ نفر) را گرفت.