پیشرفت تکنولوژی، طبیعت بینظیر و تاریخ کشور چین باعث شده که دریافت ویزای چین متقاضیان زیادی بین ایرانیان و مردم جهان داشته باشد. قبل از اقدام به دریافت ویزای چین باید مقصد و هدف خود از سفر را تعیین کنید.
اگر قصد بازدید از بناهای تاریخی و شهرهای توریستی مانند پکن، گوانجو، شانگهای و سایر تورهای گردشگری چین را دارید؛ نوع ویزای دریافتی شما متفاوت با زمانیست که میخواهید در نمایشگاههای تجاری چین شرکت کنید.
انواع ویزای چین کدام اند؟
ویزای چین در واقع مجوزی است که براساس قوانین و مقررات اعلام شده توسط مقامات جمهوری خلق چین برای شهروندان خارجی صادر میگردد. این مجوز هنگام ورود، خروج یا عبور از خاک چین مورد نیاز است.
برای ورود به این کشور هر هدفی داشته باشید باید ویزای مرتبط با آن را دریافت کنید.
نوع ویزا | توضیحات |
ویزای Cویزای خدمه |
این ویزا برای خدمه و کارکنان کشتی، راه آهن و شرکتهای هواپیمایی ارائه میشود.
پس برای دریافت آن شما باید مدارک تأیید شده توسط شرکتهای حمل و نقل را داشته باشید.
|
ویزای Dویزای اقامت دائم چین |
با انجام مراحلی خاص و طی چند سال تنها برای کسانی که قصد ادامه زندگی در چین را دارند؛ دریافت آن امکانپذیر است.
|
ویزای Fویزای بازدیدکننده از فعالیت های علمی و دانشگاهی، فرهنگی و غیر تجاری چین |
اگر شما برای شرکت در جشنوارههای علمی و فناوری یا به عنوان سخنران به کشور چین دعوت شدهاید، میتوانید از ویزای نوع F استفاده کنید.
|
ویزای Gویزای ترانزیت چین |
فرض کنیم که شما میخواهید از ایران به کشوری بروید که مسیر شما از چین عبور میکند.
میتوانید با کمک ویزای G به مدت ۷ تا ۱۰ روز در چین اقامت داشته باشید و سپس سفر خود را ادامه دهید.
|
ویزای J1ویزای روزنامه نگاری بلند مدت |
روزنامه نگارانی که برای مدت طولانی میخواهند در چین اقامت داشته باشند، میتوانند این ویزا را دریافت کنند.
|
ویزای J2 |
خبرنگارانی که برای پوشش خبری ولی به مدت کوتاه میخواهند به کشور چین بروند، باید ویزای J2 را دریافت کنند.
همانند ویزای J1، شما باید تأییدیههایی را از اداره اطلاعات وزارت امور خارجه یا مقامات چینی دریافت کرده باشید تا ویزا صادر گردد. |
ویزای Lویزای توریستی چین |
برای دریافت چنین ویزایی باید حتماً بلیط رفت و برگشت و واچر هتل را ارائه کنید.
|
ویزای Mویزای تجاری چین |
افرادی که قصد انجام امور کاری یا سرمایهگذاری در کشور چین را دارند، باید ویزای M که حداکثر سه ماه اعتبار دارد را دریافت کند.
|
ویزای Q1ویزای الحاق به خانواده |
اگر اقوام درجه یک شما در کشور چین هستند و میخواهید از آنها دیدن کنید، باید ویزای Q1 را دریافت کنید.
|
ویزای Q2ویزای بازدید از خانواده |
این ویزا شبیه به Q1 است.
|
ویزای Rویزای استعدادهای خاص |
اگر شما دارای استعداد یا مهارت خاصی هستید، میتوانید با در دست داشتن نامه تأییدیه استعدادهای خارجی از مرکز امور کارشناسان خارجی در استانهای چین، جهت دریافت ویزای R اقدام کنید.
|
ویزای S1 |
اگر یکی از اعضای خانواده شما در کشور چین مشغول به تحصیل یا کار است، با اخذ ویزای S1 میتوانید به کشور چین بروید.
|
ویزای S2 |
این ویزا شبیه به ویزای قبلی است.
|
ویزای X1تحصیل در چین بلند مدت |
اگر قصد تحصیل در کشور چین دارید، باید ویزای X1 را دریافت کنند.
|
ویزای X2تحصیل در چین کوتاه مدت |
اگر شما با هدف فرصت مطالعاتی و برای سپری کردن دورههای علمی، میخواهید در کشور چین اقامت کنید، باید ویزای X2 را دریافت کنید.
|
ویزای Zویزای کاری چین |
کسانی که جاب آفر یا پیشنهاد شغلی از کارفرمایان چینی دریافت کردهاند، باید برای ورود به خاک این کشور، ویزای Z را دریافت نمایند.
|
مراحل درخواست ویزای چین در سال 2024
در این قسمت از مطلب، ما تمامی مراحل را برای شما به طور کامل شرح خواهیم داد.
۱) آماده کردن مدارک
در اولین قدم باید براساس نوع ویزا و هدف خود از سفر به کشور چین، تمامی مدارک را آماده کنید. ما در این مطلب مدارک کلی و پایه را در اختیار شما قرار دادیم. اکنون باید براساس ویزایی که نیاز دارید، به سایت اداره مهاجرت چین مراجعه کرده و تمامی مدارکی که در داخل سایت براساس ویزای مورد نظر شما قید شده است را آماده نمایید.
۲) تکمیل فرم درخواست ویزای چین
در مرحله بعد باید به سایت اداره مهاجرت کشور چین بروید و فرم مربوط به درخواست ویزا را تکمیل نمایید. در تکمیل این فرم دقت کنید. اطلاعات غلط تأثیر منفی بر روی نتیجه دریافت ویزا میگذارد.
۳) مراجعه به سفارتخانه کشور چین
سپس باید به سفارت یا کنسولگری کشور چین به صورت حضوری مراجعه کنید تا بررسی نمایید پرونده شما در کدام یک از مراحل صدور ویزای چین قرار دارد.
۴) دریافت ویزا
در صورتی که با درخواست شما موافقت شده باشد، دوباره باید به صورت حضوری به کنسولگری چین مراجعه کرده، هزینه ویزای چین را بپردازید و ویزای خود را دریافت کنید.
ورود بدون ویزا به چین
بر اساس توافقی که بین کشور چین و برخی از کشورها از جمله ایران صورت گرفته است، مواردی وجود دارد که افراد می توانند بدون داشتن ویزا و برای مدتی کوتاه به چین وارد شده و اقامت کنند.
- شهروندان کشورهایی که روابط خوبی با چین داشته و می خواهند به ماکائو یا هنگ کنگ سفر کرده و کمتر از ۶ روز اقامت داشته باشند با پاسپورت خود و بدون ویزای چین می توانند وارد خاک چین شوند.
- اگر فردی از طریق هواپیما، کشتی بینالمللی یا قطار قصد سفر به کشور سومی را داشته باشد، میتواند برای کمتر از ۲۴ ساعت و بدون خروج از بندر در کشور چین بماند و سپس به کشور مقصد برود.
- شهروندان کشورهایی که پاسپورت معتبر داشته و با پروازهای بینالمللی قصد سفر به کشور سومی را دارند، میتوانند برای ۷۲ ساعت در شهر واسطی در چین اقامت کنند.
البته ایران جزء این کشورها نیست. - افرادی که گرین کارت چین یا کارت اقامت دائم چین را دارند.
- افرادی که کارت بیزینس APEC را دارند.
مدارک لازم برای دریافت ویزای چین چیست؟
بسته به اینکه شما به کدام یک از ویزاهای چین نیاز دارید، تفاوتی در مدارک مورد نیاز برای دریافت ویزای چین وجود دارد. اما مدارک پایه و کلی که شما برای هر نوع ویزا باید در اختیار داشته باشید به شرح زیر میباشند:
- داشتن پاسپورت با حداقل ۶ ماه اعتبار
- دو قطعه عکس جدید با ابعاد 6*4
- ارائه گواهی تمکن مالی
- تکمیل کردن فرم درخواست ویزای چین
- واچر یا تاییدیه رزرو هتل
- رزرو بلیط هواپیما
- دعوتنامه در صورت موجود بودن
- گواهی عدم سوء پیشینه
دریافت ویزای چین با دعوتنامه
همانگونه که بیان کردیم، برای دریافت ویزای چین در صورتی که دعوتنامهای دارید، این دعوتنامه باید در لیست مدارک قرار گیرد.
در این صورت باید در کنار ارائه دعوتنامه، فرمی ارائه نمایید که مشخصات فرد دعوتکننده و نسبت شما با او در داخل این فرم قید گردد. از طرف دیگر شما باید در داخل این فرم، اطلاعات مربوط به سفر خود را با جزئیات کامل ذکر کنید. غالباً برای ویزاهای کاری یا توریستی، شما میتوانید از دعوتنامه استفاده کنید.
یعنی اگر با هدف کار به کشور چین میروید، باید از طرف شرکت میزبان یک دعوتنامه داشته باشید. همچنین اگر میخواهید سفری گردشگری به چین داشته باشید یا از اعضای خانواده خود دیدن کنید، لازم است دعوتنامهای را از آنها دریافت کرده و در داخل پرونده مدارک خود قرار دهید.
هزینه دریافت ویزای چین چقدر است؟
هزینه لازم برای دریافت ویزای چین در سال 1403 به صورت زیر است.
- هزینه ویزای توریستی چین برای بالای 5 نفر؛ هر نفر 250 دلار است.
- قیمت اعلام شده برای ویزای چین همراه با دعوت نامه تجاری که تائیدیه بارکد دار و به زبان چینی دارد؛ 190 دلار است.
نکته: درصورتیکه متقاضی دریافت دعوتنامه تجاری باشید؛ آژانس قصران گشت با قیمت 290 دلار این امکان را فراهم میکند.
شما می توانید بدون درگیری برای انجام مراحل دریافت ویزا ؛ انجام این کار را به کارشناسان قصران گشت بسپارید. برای اطلاع از شرایط اخذ ویزای چین فوری، با مشاوران ما تماس بگیرید.
تمکن مالی لازم برای ویزای چین چقدر است؟
یکی از مدارک لازم برای دریافت ویزای چین، ارائه گواهی تمکن مالی است. این گواهی نشان میدهد که شما در طول مدت اقامت در کشور چین، میتوانید هزینههای زندگی و سفر خود و خانواده را تامین کنید. حداقل مقدار گواهی تمکن مالی در سال 2024 برای هر نفر، ۴۰۰ میلیون تومان در نظر گرفته شده است.
ویزای چین نیز مانند هر ویزای دیگری برای مدت مشخصی اعتبار دارد و قبل از اتمام مدت آن باید خاک چین را ترک کرد.
سفارت چین در ایران کجاست؟
آدرس سفارت چین: تهران – اقدسیه (موحد دانش)، نبش خیابان فیروزبخش، شماره 73
روزهای یکشنبه تا پنج شنبه: 8:30 تا 12:30 – 14:30 تا 16:30
دریافت وقت فوری سفارت چین چگونه امکان پذیر است؟
برای دریافت ویزای چین فوری، شما میتوانید به صورت آنلاین وقت سفارت بگیرید. تنها کاری که باید انجام دهید این است که به سایت سفارت چین در تهران مراجعه کرده و در صفحه اصلی، وارد قسمت “رزرواسیون آنلاین” شوید. در این قسمت شما میتوانید وقت آنلاین برای مراجعه حضوری به سفارت را دریافت نمایید.
قبل از هر چیزی باید یک حساب کاربری برای خود فعال کنید تا امکان ورود شما به سامانه فراهم شود. در داخل سامانه میتوانید تاریخ و زمان مراجعه حضوری را مشخص کنید. در نهایت که درخواست شما ثبت شد، باید یک پرینت دریافت کنید و در زمان مراجعه حضوری، این فرم را در اختیار آفیسر اداره مهاجرت قرار دهید.
اخذ مستقیم و بدون واسطه ویزای سه ماهه تجاری دبل و دعوتنامه چین با ارزانترین قیمت و کمترین زمان جهت مشتریان محترم و آژانس های همکار به صورت فوری و عادی مدارک جهت اخذ ویزای تجاری چین:
اصل پاسپورت + دو قطعه عكس6*4 رنگی زمینه سفید +حتما چهار فقره ویزای قبلی در پاسپورت داشته باشد
انواع ویزاهای چین
یکماهه توریستی عادی، یکماهه توریستی فوری، یکماهه تجاری عادی، یکماهه تجاری فوری، یکماهه تجاری نیمه فوری، یکماه انفرادی عادی L، یکماهه انفرادی فوریL ، سه ماهه تجاری دبل، شش ماهه تجاری مولتی پل، یکساله تجاری
ویزای سه ماهه چین تجاری دبل چیست؟
این نوع ویزا به دارنده آن اجازه میدهد تا در طول سه ماه، دو بار به کشور چین سفر کرده و در هر بار ورود، حداکثر تا 90 روز در این کشور اقامت داشته باشد. ویزای سه ماهه دبل برای تجار و بازرگانانی که به طور مکرر به چین سفر میکنند، بسیار مناسب بوده و از رفت و آمدهای غیرضروری و هزینههای اضافی جلوگیری میکند.
مزایای ویزای سه ماهه چین تجاری دبل:
کاهش هزینهها: با دریافت این نوع ویزا، نیاز به اخذ ویزا برای هر بار سفر به چین از بین رفته و در نتیجه هزینههای مربوط به اخذ ویزا به طور قابل توجهی کاهش مییابد.
صرفهجویی در زمان: فرآیند اخذ ویزا برای هر بار سفر به چین، زمانبر است. با دریافت ویزای سه ماهه دبل، این فرآیند تنها یک بار انجام شده و در زمان شما صرفهجویی میشود.
آسودگی خاطر: با داشتن این ویزا، خیالتان از بابت تردد به چین برای انجام فعالیتهای تجاری راحت خواهد بود و میتوانید با برنامهریزی دقیقتر، به امور تجاری خود بپردازید.
انعطافپذیری: ویزای سه ماهه دبل به شما امکان میدهد تا در طول سه ماه، در زمانهای مختلف و متناسب با نیاز خود به چین سفر کنید.
پکن BEIJING
شهر پکن که مرکز سیاسی ، اقتصادی، فرهنگی و پایتخت کشور چین می باشد به همراه شهرهای Xian ، Luoyang ، Kaifeng ، Nanjing و Hangzhou یکی از شش شهر باستانی چین می باشد. این شهر با 16000 کیلومتر مربع مساحت و حدود 15 میلیون نفر جمعیت در شمال کشور چین قرار دارد و دارای چهار فصل است که بهترین زمان برای گردشگری در فصول بهار و پاییز می باشد. تاریخ درخشان و طولانی این شهر بارها مورد تاخت و تاز نیروهای بیگانه قرار گرفته و ظهور و سقوط امپراطوری های قدرتمند مختلف را به خود دیده است. اگر چه اینک پکن شهر ی مدرن و مطابق با قرن 21 می باشد، اما می توان زندگی سنتی آن مانند چایخانه ها، معابد، محله Hutong,Coutyard,Peking Opera را از نزدیک دید و تجربه کرد. این شهر با داشتن بزرگترین میدان دنیا (میدان تیان آن من) بزرگترین مجموعه حفظ شده از کاخ های امپراطوری دنیا (شهرممنوعه) و یکی از با شکوهترین و بزرگترین باقیمانده از عجایب هفتگانه جهان (دیوار چین) و همچنین معبد زیبای بهشت به عنوان یک شهر تاریخی و فرهنگی منحصر به فرد ،سال ها مورد تحسین و توجه جهانگردان از اقصی نقاط جهان بوده و می باشد. پکن هر سال توریست های بسیاری را جذب خود می کند. این دیدنی ها شامل بناهای مختلف تاریخی باغ سلطنتی معابد، برج ها و قصرهای زیبا هستند.
دیوار چین GREAT WALL OF CHINA
دیوار چین از اماکن بسیار مشهور چین است که حتی برخی معتقد بودند تنها اثر ساخته دست بشر است که از کره ماه دیده می شود. دیوار بزرگ چین دژی است به منظور حفاظت از سلسله های مختلف چین در مقابل تاخت و تاز دشمنان . طول این دیوار 6357 کیلومتر است.
شهر ممنوعه Forbidden City
پس از ورود به شهر ممنوعه و تهیه یک بلیت ۴۰ یوانى ۹ اژدهاى طلایى قصرها مشاهده میشود.درمركزپكن پايتخت چين، مجموعه باستاني سحرآميزشهرممنوعه به روايتي وسيع ترين و كامل ترين مجموعه معماري چوبي در جهان است كه محل زندگي ۲۴ امپراتور از سلسله پادشاهي مينگ (۱۴۲۰ ميلادی) تا سلسله پادشاهي چينگ در ۱۹۱۱ ميلادي بوده و حدود ۴۹۱ سال رونق داشته است. پس از انقلاب سون يات سن در۱۹۱۱ ميلادي پادشاهي چين سرنگون وازرونق اين مجموعه كاسته شد.ازسال ۱۹۲۴ بازديدازمجموعه به عنوان كاخ موزه براي عموم آزاد شد.
شانگهای SHANGHAI
شانگهای بزرگترین شهر کشور چین و هشتمین شهر بزرگ جهان است. شانگهای شهر غول آسا و لبریز از جمعیت ، رابط میان چین و دنیای خارج است. شهری که حزب کنونی چین در آن پایه گذاری شد. شانگهای شهر روشنفکری و کارگری با 25 دانشگاه و موسسه دانشگاهی است. این شهر در کرانه چپ رودخانه هوانگ پو و در جنوب یانگ تسه با فاصله اندکی از اقیانوس آرام قرار دارد و معنی نامش به چینی ،”بر فراز دریا” است. شهر شانگهای که امروزه به فرهنگی آمیخته از فرهنگ چین سنتی و مدرن ، به عنوان بزرگترین شهر صنعتی و مهمترین بندر حمل و نقل دریایی و مرکز اقتصادی چین، توجه همه جهان را به خود جلب کرده است، 8000 کیلومتر مربع وسعت و جمعیتی بالغ بر 7/18 میلیون نفر دارد.
مراکز دیدنی و تجاری آن در کنار میدان People بر روی رود خانه Huongpu و مراکز فرهنگی و توریستی آن در مناطق Mt.Shshan و Chongming و دریاچه Dingshan و منطقه Shenshuigang قرار دارد. از مراکز عمده خرید: Yuyuan ، New Shanghai ، Xujiahui و Jiali Sleepless Tabao Market ، Nainjing Road را می توان نام برد.
هانگزو HANGZHOU
شهر هانگزو ، مرکز ایالت Zheijiang و مرکز سیاسی ، اقتصادی و فرهنگی این ایالت می باشد. این شهر که در واقع در 180کیلومتری شانگهای و در جنوب گراند کانال ،در کنار رود کوان تانگ و دلتای یانگ تسه قرار دارد، به دلیل طبیعت و موقعیت زیبا و مشهورش و همچنین آب و هوای معتدل و چهارفصلش یکی از شهرهای مهم و توریستی کشور چین می باشد. خیابان کونگ هی فانگ یکی از مراکز خرید مشهور در هانگزو نیز از قدیمی ترین خیابان های این شهر می باشد . دیدنی های هانگزو عبارتند از: • موزه ملی ابریشم چین: این موزه در ساحل جنوبی West lake قرار دارد که در سال 1992 برای بازدید عموم گشوده شد.
Botanical Garden: باغ زیبای هانگزو با انواع متنوع گلهای زیباو کمیاب
Hupao Spring: چشمه ای زبا در منطقه ای بسیار دیدنی با آبی معروف و نوشیدنی
Ling Yin Temple: یکی از معروفترین معابد بودایی در چین که در سال 1961 در فهرست آثار باستانی جهان ثبت گردید.
Mausoleum of General Yue Fei: آرامگاه یکی از مشهورترین و بزرگترین فرماندهان نظامی چین
موزه ملی چای : تنها موزه چای در چین که دیواری به دور آن نبوده و با پوشش گیاهی محصور شده است.
Red Carp Pond: دریاجه ای بسیار زیبا با ما هی های دیدنی
Six Harmonies Pagoda:پاگودای بسیار زیبای هانگزو واع در جنوب West Lake که در دوران امپراطوری سلسله Northern Song ساخته شده است.
گوانجو GUANGZHOU
گوانگ ژو در فارسی بیشتر با نام گوانگجو یا گوانجوشناخته می شود شهری است در جنوب کشور چین . نام رسمی آن در هنگام حکومت جمهوری ملی چین کانتون بود. این شهر مرکز استان گوانگ دونگ است و حدود 77 میلیون نفر جمعیت دارد. شهر گوانجو یک قطب تجاری بین المللی است که تاجران را از کشورهای خاورمیانه ، آفریقا ، جنوب و جنوب شرق آسیا همه ساله به سوی خود جلب می کند. از سال 1957 تاکنون به دلیل برگزاری بزرگترین نمایشگاه تجاری جهان در دو فصل بهار و پاییز در شهر گوانجو این شهر کانون کالاهای صادراتی چین و رونق اقتصادی کشور شده است. از مکان های دیدنی این شهر می توان به مقبره امپراطور در جنوب ، رودخانه زیبای مروارید ، بزرگترین باغ گیاه شناسی و مرکز خرید بزرگ بیجیگ لو اشاره کرد. سالانه افراد زیادی از نقاط مختلف دنیا به شهر گوانجو سفر می کنند این شهر بزرگترین بندر جنوب شرقی چین است.
نمایشگاه گوانجو GUANGZHOU EXHIBITION
نمایشگاه صادرات چین که به نام نمایشگاه کانتون (نمایشگاه گوانگجو) شناخته می شود.، از سال 1957 هر سال 2 بار در بهار (15 آوریل) و پاییز ( 15 اکتبر) برگزار می شودو دارای متنوع ترین شرکت کننده و پر شمارترین بازدید کننده می باشد. نمایشگاهی که هر ساله هزاران نفر از تجار و بازدیدکنندگان را گرد هم جمع کرده و میلیاردهادلار معاملات تجاری را به ارمغان می آورد. در ایام برگزاری نمایشگاه کانتون فرصت بی نظیری برای مشاهده نمونه کالا کنترل بسته بندی و مذاکره مستقیم و بدون واسطه با تولید کننده می باشد. در این نمایشگاه 50 ارگان مختلف تجاری که متشکل از هزاران شرکت تولیدی و تجاری چینی و خارجی می شود شرکت می کنند. علاوه بر فرصت گفت وگوی رو در رو ، امکانات منحصر به فردی برای دستیابی به اطلاعات از طریق اینترنت برای بازدیدکنندگان ایجاد شده است از این رو می توان گفت در این نمایشگاه علاوه بر جستجوی کالا و خدمات مورد نیاز خود از کشور چین ، می توان به رایزنی و بازاریابی و تبادل اطلاعات با بازدیدکنندگان سایر کشورها پرداخت. با افتتاح ساختمان جدید نمایشگاه گوانجو در محل اصلی برگزاری نمایشگاه در مجتمع نمایشگاهی Pazhou ، سایت قدیمی نمایشگاه گوانگجو که در داخل شهر گوانگجو بود تعطیل شد و تمامی مراحل نمایشگاه به سایت اصلی Pazhou منتقل شد. با تجمع نمایشگاه در یک سایت و تقسیم بندی تخصصی تر صنایع و محصولات با توجه به نیاز بازار های داخلی و خارجی در هر مرحله پیش بینی می شود بازدید از نمایشگاه برای بازدید کنندگان ساده تر و پر بازده ترگردد.
شرایط سفر به چین
برای سفر به چین، باید شرایط و الزامات خاصی را رعایت کنید که شامل مواردی از جمله اخذ ویزا، مدارک سفر، محدودیتهای بهداشتی و موارد دیگر میشود. در ادامه توضیحات کاملی درباره شرایط سفر به چین ارائه میشود.
۱. اخذ ویزای چین
برای اتباع ایرانی، داشتن ویزای معتبر برای ورود به چین ضروری است. انواع ویزای چین شامل موارد زیر میشود:
- ویزای گردشگری (L): برای مسافرتهای تفریحی.
- ویزای تجاری (M): برای سفرهای کاری و تجاری.
- ویزای کاری (Z): برای اشتغال در چین.
- ویزای دانشجویی (X): برای تحصیل در چین.
- ویزای ترانزیت (G): برای عبور از چین به مقصد دیگر.
مدارک کلی مورد نیاز برای ویزای چین:
- گذرنامه معتبر با حداقل ۶ ماه اعتبار
- تکمیل فرم درخواست ویزا
- عکس پاسپورتی
- دعوتنامه (بسته به نوع ویزا)
- بلیط رفت و برگشت
- رزرو هتل یا مدرک محل اقامت
۲. الزامات بهداشتی و واکسیناسیون
- گواهی واکسیناسیون کرونا: ارائه مدارک مربوط به واکسیناسیون کامل ممکن است لازم باشد.
- تست PCR یا آزمایش آنتیژن: برخی از مسافران ممکن است نیاز به ارائه تست منفی کرونا داشته باشند.
- بیمه مسافرتی: داشتن بیمه مسافرتی معتبر که پوشش درمانی و هزینههای احتمالی بیماری را داشته باشد، توصیه میشود.
۳. مدارک لازم برای سفر به چین
- گذرنامه معتبر
- ویزای معتبر چین
- بلیط رفت و برگشت
- واچر هتل یا دعوتنامه از میزبان
- مدارک مالی (اثبات تمکن مالی برای مدت اقامت)
- بیمه مسافرتی
۴. قوانین و مقررات گمرکی
- اقلام ممنوعه: حمل مواد مخدر، سلاح، محتوای ضدفرهنگی و سیاسی ممنوع است.
- ارز و پول نقد: ورود بیش از ۵,۰۰۰ دلار آمریکا یا معادل آن نیاز به اظهارنامه دارد.
- کالاهای محدودشده: برای برخی اقلام مانند داروها، باید مجوزهای خاص ارائه شود.
۵. قوانین و توصیههای سفر در چین
- رعایت قوانین محلی: احترام به قوانین و فرهنگ چین الزامی است.
- رعایت نظم عمومی: تخلف از مقررات میتواند منجر به جریمههای سنگین یا بازداشت شود.
- محدودیتهای اینترنت: دسترسی به برخی از سایتها و اپلیکیشنها مانند گوگل و واتساپ محدود است؛ استفاده از VPN توصیه میشود.
۶. نکات ایمنی و سلامت
- آب آشامیدنی: از آبهای بطریشده استفاده کنید.
- غذاهای خیابانی: از مکانهای بهداشتی و معتبر خرید کنید.
- شماره اضطراری: پلیس (۱۱۰)، آتشنشانی (۱۱۹)، آمبولانس (۱۲۰).
۷. واحد پول و پرداختها
- واحد پول: یوان چین (CNY)
- پرداختها: بیشتر پرداختها به صورت دیجیتال (Alipay و WeChat Pay) انجام میشود؛ همراه داشتن پول نقد نیز ضروری است.
با رعایت این موارد و آگاهی از قوانین و الزامات سفر به چین، میتوانید سفری ایمن و بدون دغدغه داشته باشید.
سفر تجاری به چین
اگر میخواهید برای یک سفر تجاری به چین بروید لازم است ویزای تجاری مربوط به کشور چین را دریافت کنید که بهترین نوع آن ویزای L است، این ویزا برای اقامت کوتاه مدت گردشگری، ملاقات با خانواده و یا دیگر امور شخصی هم صادر میشود. این نوع ویزا محدودیت ۳۰ روزه اقامت در چین را دارد و تنها برای یک بار امکان ورود به مرزهای چین را در اختیار تاجران قرار میدهد و برای ورود مجدد شما باید دوباره ویزا دریافت کنید. توجه داشته باشید برای دریافت این ویزا حداقل باید ۵ نفر باشید، این قانون در سال ۹۵ توسط سفارت چین ابلاغ شده است. برای درخواست ویزای سفر شخصی یا تجاری شما باید اصل دعوت نامه رسمی برای سفر شخصی صادر شده توسط یک واحد مجاز را به کنسولگری چین ارائه کنید، این مدرک ضروری است و بودن آن نمیتوانید امکان سفر به کشور چین را دریافت کنید.
1. دریافت ویزای تجاری چین (ویزای نوع M):
برای سفر تجاری به چین، نیاز به دریافت ویزای تجاری دارید که معمولاً با عنوان ویزای نوع M شناخته میشود.
مدارک مورد نیاز برای ویزای تجاری چین:
-
گذرنامه با حداقل ۶ ماه اعتبار و دستکم دو صفحه خالی
-
فرم تکمیلشده درخواست ویزا (با عکس پرسنلی در ابعاد مشخصشده)
-
دعوتنامه رسمی از یک شرکت چینی یا نهاد تجاری
-
برنامه سفر (شامل تاریخ ورود و خروج، شهرهایی که قصد بازدید دارید)
-
مدارک هویتی و کاری (کارت ملی، شناسنامه، گواهی اشتغال به کار، روزنامه رسمی شرکت برای مدیران یا صاحبان کسبوکار)
-
رزرو بلیط رفت و برگشت و واچر هتل (در صورت عدم اشاره به اسکان در دعوتنامه)
۲. دعوتنامه تجاری:
دعوتنامه باید از طرف یک شرکت ثبتشده در چین صادر شود و شامل اطلاعات زیر باشد:
-
اطلاعات شخص دعوتشده (نام کامل، شماره پاسپورت، هدف سفر)
-
اطلاعات شرکت دعوتکننده (نام، آدرس، شماره تماس، مهر رسمی شرکت)
-
زمان تقریبی سفر و مدت اقامت
-
تعهد پرداخت هزینهها (در صورتی که شرکت چینی مسئول باشد)
۳. رزرو وقت سفارت و مراجعه به مرکز درخواست ویزا:
برای ایرانیان، درخواست ویزای چین از طریق مرکز خدمات ویزای چین (CVASC) در تهران انجام میشود. ابتدا باید بهصورت آنلاین وقت بگیرید و سپس در زمان مقرر، با مدارک به مرکز مراجعه کنید.
۴. انجام انگشتنگاری:
از سالهای اخیر، انجام انگشتنگاری برای متقاضیان ویزای چین الزامی شده است (افراد بالای ۱۴ سال و زیر ۷۰ سال).
۵. بررسی درخواست و دریافت ویزا:
بررسی مدارک معمولاً بین ۵ تا ۷ روز کاری طول میکشد. بسته به شرایط، ممکن است مصاحبه حضوری نیز درخواست شود. ویزا میتواند یکبار ورود یا چندبار ورود باشد، بسته به نوع دعوتنامه و هدف سفر.
۶. نکات مهم در ورود به چین:
-
ارائه تست PCR منفی ممکن است بسته به زمان تغییر کند (باید آخرین مقررات بهداشتی بررسی شود)
-
همراه داشتن نسخه چاپی دعوتنامه در فرودگاه توصیه میشود
-
ممکن است نیاز به نصب اپلیکیشنهای خاص برای ردیابی سلامت یا اسکن QR در مکانهای عمومی باشد
۷. بیمه مسافرتی:
داشتن بیمه مسافرتی با پوشش درمانی بینالمللی توصیه میشود. در مواردی ممکن است الزامی باشد.
۸. اقامت در چین:
در صورت اقامت بیش از چند روز، باید در اداره پلیس محلی ثبتنام کنید (اغلب هتلها این کار را برای شما انجام میدهند).
مدارک لازم برای دریافت ویزای تجاری چین
مدارک لازم برای دریافت ویزای تجاری چین (نوع M) بهصورت کامل و دقیق به شرح زیر است:
۱. گذرنامه (پاسپورت):
-
با حداقل ۶ ماه اعتبار از تاریخ سفر
-
دارای حداقل دو صفحه سفید روبهروی هم برای چسباندن ویزا
-
ارائه گذرنامههای قبلی در صورت وجود (برای سوابق سفر)
۲. فرم درخواست ویزای چین:
-
فرم ویزای چین (فرم V.2013) باید بهطور کامل و دقیق تکمیل شود
-
امضا شده توسط متقاضی
-
یک قطعه عکس رنگی پرسنلی چسبانده شده روی فرم
۳. عکس پرسنلی:
-
یک قطعه عکس جدید (۶ ماه اخیر)
-
زمینه سفید
-
سایز ۴.۸ × ۳.۳ سانتیمتر
-
بدون عینک، کلاه یا هرگونه پوشش سر (مگر به دلایل مذهبی)
۴. دعوتنامه رسمی از شرکت یا سازمان چینی:
-
باید روی سربرگ رسمی شرکت چینی باشد
-
شامل اطلاعات شخص دعوتشده (نام، شماره پاسپورت، هدف سفر، تاریخ سفر، مدت اقامت)
-
مشخصات شرکت دعوتکننده (نام، آدرس، شماره تلفن، مهر رسمی شرکت، امضا)
۵. مدارک هویتی:
-
اصل و کپی شناسنامه
-
اصل و کپی کارت ملی
۶. مدارک شغلی:
برای کارمندان:
-
گواهی اشتغال به کار روی سربرگ شرکت
-
ترجمه رسمی گواهی اشتغال با مهر دادگستری و وزارت خارجه (در صورت نیاز)
برای صاحبان کسبوکار:
-
روزنامه رسمی شرکت
-
آگهی تاسیس
-
ترجمه رسمی این مدارک
برای مشاغل آزاد:
-
جواز کسب یا کارت بازرگانی
-
ترجمه رسمی مدارک مربوطه
۷. بلیط رفت و برگشت هواپیما (رزرو):
-
الزامی نیست که خریداری شده باشد، ولی رزرو معتبر باید ارائه شود
۸. واچر هتل یا مدارک محل اقامت در چین:
-
اگر در دعوتنامه به تأمین محل اقامت اشاره نشده باشد، باید واچر هتل برای تمام مدت اقامت ارائه شود
۹. بیمه مسافرتی بینالمللی:
-
با پوشش درمانی و حوادث برای مدت زمان سفر
-
برخی مراکز ممکن است الزامی بدانند، داشتن آن توصیه میشود
۱۰. پرینت حساب بانکی:
-
گردش حساب ۳ ماه اخیر
-
با مانده قابل قبول (معمولاً حداقل ۵۰ میلیون تومان)
-
به نام متقاضی ویزا
-
مهرشده توسط بانک
۱۱. رزرو وقت سفارت یا مرکز درخواست ویزا چین:
-
باید از طریق سامانه CVASC وقت بگیرید
-
پرینت تاییدیه وقت ملاقات همراه داشته باشید
۱۲. انجام انگشتنگاری:
-
در زمان مراجعه به مرکز ویزا، اثر انگشت شما ثبت خواهد شد
نکات ضروری برای سفر تجاری به چین
سفر تجاری به چین یکی از مهمترین قدمها برای واردکنندهها و صاحبان کسبوکارهایی هست که میخوان با تأمینکنندهها بهصورت مستقیم کار کنن یا قرارداد ببندن. اما چون چین هم فرهنگی خاص داره و هم از نظر تجاری قوانین خودش رو، لازمه با یهسری نکات کلیدی آشنا باشی.
در ادامه، همهی نکات ضروری برای سفر تجاری به چین رو برایتان دستهبندی کردهایم:
قبل از سفر – آمادگیها و مدارک
مورد | توضیح |
---|---|
ویزا | برای سفر کاری به چین باید ویزای تجاری (Business Visa – M) بگیری. معمولاً با دعوتنامه از شرکت چینی سریعتر میگیری. |
پاسپورت معتبر | حداقل ۶ ماه اعتبار داشته باشه. |
دعوتنامه رسمی | از شرکت چینی بخواه دعوتنامه رسمی به اسم خودت بفرسته، برای درخواست ویزا ضروریه. |
برنامهریزی دقیق سفر | شهرهایی که میخوای بری، نمایشگاهها، کارخانهها و جلسات رو از قبل مشخص کن. |
رزرو هتل | نزدیک منطقه صنعتی یا نمایشگاه رزرو کن؛ حملونقل توی شهرهای چین ممکنه وقتگیر باشه. |
در حین سفر – نکات کلیدی ملاقات با تامینکنندگان
مورد | نکته کلیدی |
---|---|
لباس رسمی بپوش | چینیها روی ظاهر و رسمیت خیلی حساسن، حتی در گرما. کت و شلوار یا لباس مرتب بهترین گزینهست. |
کارت ویزیت چاپ کن | دو زبانه (انگلیسی و چینی)، و با دو دست تقدیم کن – احترام زیادی براش قائله چینیها. |
درک فرهنگی | مؤدب باش، صبر داشته باش، و عجله نکن. چینیها مذاکرهکنندههای حرفهای هستن. |
هدیه کوچک ببر | یه یادگاری ساده از ایران (مثلاً صنایع دستی) میتونه تأثیر مثبتی بذاره. |
همراه داشتن مترجم | اگه طرف مقابل انگلیسی بلد نیست، مترجم حرفهای ببر – یا از اپهایی مثل iTranslate استفاده کن. |
بازدید از نمایشگاهها و بازارها
معروفترین نمایشگاهها:
نام نمایشگاه | زمان برگزاری | محل | موضوعات |
---|---|---|---|
Canton Fair | دو بار در سال (بهار و پاییز) | گوانژو | همه نوع کالا – بزرگترین نمایشگاه چین |
Yiwu Fair | اکتبر | ییوو | خردهریز، هدایا، لوازم جانبی |
China Hi-Tech Fair | نوامبر | شنژن | محصولات تکنولوژی و نوآوریها |
✅ اگر دنبال تامینکننده مستقیم و تنوع کالا هستی، Canton Fair عالیه!
نکات مهم تجاری و قراردادی
مورد | توضیح |
---|---|
نمونه بگیر | حتماً از محصولی که پسندیدی نمونه بگیر و بررسی کن. فقط به عکس و قول اکتفا نکن. |
قرارداد کتبی ببند | حتی اگر رابطه خوبی داری، قرارداد رسمی بنویس (به دو زبان انگلیسی و چینی). |
شرایط پرداخت را مشخص کن | معمولاً ۳۰% پیش، ۷۰% بعد از تولید. از روشهایی مثل LC یا پرداخت امن علیبابا استفاده کن. |
حملونقل و ترخیص | با شرکت حملونقل معتبر هماهنگ کن. میتونی از فورواردینگهای ایرانی مستقر در چین کمک بگیری. |
موارد مهم دیگر
مورد | چرا مهم است؟ |
---|---|
اپلیکیشنهای حیاتی | WeChat (برای ارتباط با چینیها)، VPN (برای دسترسی به گوگل، واتساپ و…)، مترجم صوتی |
پول نقد و کارت | یوآن (RMB) همراه داشته باش. کارتهای بینالمللی تو چین زیاد کاربرد ندارن. |
آب و غذا | آب بطری بخور، غذای چینی ممکنه با ذائقهت فرق داشته باشه؛ بعضی غذاها بو یا طعم خاص دارن. |
تفاوت ساعت | ساعت چین حدود ۴:۳۰ جلوتر از ایرانه؛ برنامهریزی دقیق کن. |
کمی زبان چینی یاد بگیر | سلام، ممنون، قیمت چنده؟… همینها هم تاثیر خوبی داره. |
جمعبندی سریع
دستهبندی | نکات کلیدی |
---|---|
آمادگی سفر | ویزا، دعوتنامه، برنامهریزی |
جلسات تجاری | کارت ویزیت، لباس رسمی، احترام |
نمایشگاهها | Canton Fair رو از دست نده |
قرارداد | نمونهگیری، شرایط پرداخت، حملونقل |
فرهنگ و زندگی | مترجم، VPN، پول نقد، غذا، زبان ساده چینی |
چگونه به چین سفر کنیم؟
اگر میخاوهید برای یک سفر تجاری به چین بروید هر چند که میتوانید با تورهایی که برای این کشور در نظر گرفته شدهاند به این کشور سفر کنید اما از نظر اقتصادی این روش برای تاجران مناسب نیست، ما پیشنهاد میکنیم که با خرید بلیط هواپیما چین و همینطور رزرو هتل در این کشور خودتان به تنهایی به این کشور برای تجارت سفر کنید.
برای رزرو هتل سعی کنید که پیش از سفرتان چین هتل مناسبی را براساس بودجهای که دارید انتخاب کرده و آن را رزرو کنید تا در زمان رسیدن به چین دچار مشکل نشوید. در زمان برگزاری نمایشگاهها و در برخی از ایام سال این احتمال وجود دارد که شما نتوانید هتل خوبی را در چین پیدا کنید و در آن بمانید، علاوه بر این در زمان برگزاری نمایشگاهها، قیمت هتلها ۲ تا ۳ برابر افزایش پیدا میکند و احتمال دارد که جایی برای سکونت در هتل پیدا نکنید.

برای سفر تجاری به چین یوان مورد قبول است یا دلار؟
اغلب افرادی که میخواهند برای انجام تجارت به کشور چین سفر کنند این سوال را دارند که چه واحد پولی را باید با خود به چین ببرند یوان که واحد پول رسمی کشور چین است یا دلار؟ در پاسخ به این سوال باید گفت که بهتر است با خودتان یوان ببرید. ممکن است در برخی معاملات تجاری در چین از شما دلار قبول نکنند، دلیل این امر آن است که خود آنها برای تبدیل دلار به یوان باید هزینه کنند، به همین دلیل بهتر است از ابتدا با خودتان یوان ببرید تا خیالتان از بابت نحوه پرداخت پول خرید اجناس مختلف راحت باشد. توجه داشته باشید که پس از این که به چین سفر کردید، به بانک ABC در شهر مقصدتان بروید و یک حساب RMB باز کنید؛ با این کار شما میتوانید کارت عابر بانک UNIPAY و توکن اینترنت بانک چین را دریافت کنید در این صورت سفرهای آیندهای که به چین دارید نیازی به حمل پول نقد یوان ندارید. با این کار شما میتوانید از شرکتهای ایرانی در چین هم بخواهید که به حساب شما یوان حواله کنند. برای این امر شما باید معادل ریالی حواله یوان را به آنها پرداخت کنید تا نسبت به واریز یوان به حسابتان اقدام کنند.
به کدام شهر چین برای خرید سفر کنیم؟
کشور چین یکی از اصلی ترین مقاصد تجاری و صنعتی در جهان است، همان طور که میدانید در حال حاضر اغلب کارخانهها و شرکتهای بزرگ دنیا در چین شعبه و نمایندگی دارند، به همین دلیل شما میتوانید به راحتی و با سفر به هر کدام از شهرهای چین کالاهایی را که مد نظر دارید خریداری و به ایران وارد کنید. توجه داشته باشید که مشابه ایران برخی از شهرهای چین بورس فروش تعدادی کالای خاص هستند و شما میتوانید تنوع بالایی از اجناس مختلف را در این شهرها مشاهده کنید و سپس کالایی که دوست دارید را خریداری کنید.
برای سفر تجاری و خرید در چین، انتخاب شهر مناسب بستگی به نوع کالایی داره که میخوای وارد یا خریداری کنی. هر شهر تخصص خودش رو داره. در ادامه، معروفترین شهرهای تجاری چین برای خرید رو معرفی میکنم:
1. گوانجو (Guangzhou):
مناسب برای: عمدهفروشی انواع کالا (پوشاک، کیف و کفش، لوازم خانه، لوازم الکترونیکی، اسباببازی، دکوراسیون و…)
ویژگیها:
-
پایتخت تجاری جنوب چین
-
میزبان نمایشگاه کانتون (Canton Fair) دو بار در سال – بزرگترین نمایشگاه تجاری آسیا
-
بازارهای عمدهفروشی فراوان مثل بازار بایون (Baiyun Market)، بازار لوازم آرایشی و…
-
انتخاب اول بیشتر بازرگانها و فروشندههای خردهفروشی در ایران
2. ایوو (Yiwu):
مناسب برای: خرید کالاهای ارزانقیمت و پرفروش برای خردهفروشی (هدایا، لوازم دکوری، اسباببازی، بدلیجات، خرازی، نوشتافزار)
ویژگیها:
-
شهر کوچکتر از گوانجو اما بسیار معروف بین تاجران
-
بازار بینالمللی ایوو (Yiwu International Trade City) یکی از بزرگترین مراکز عمدهفروشی دنیاست
-
بیشتر برای سفارشات حجمی کوچک تا متوسط مناسبتر از کارخانهها
3. شنژن (Shenzhen):
مناسب برای: محصولات الکترونیکی، گجتها، موبایل، دوربین، لوازم جانبی تکنولوژی
ویژگیها:
-
نزدیک هنگکنگ
-
قلب صنعت تکنولوژی چین
-
بازار Huaqiangbei یکی از معروفترین مراکز فروش قطعات و محصولات الکترونیکی در آسیاست
4. هانگژو (Hangzhou):
مناسب برای: منسوجات، پارچه، طراحی مد و فشن، استارتاپهای دیجیتال
ویژگیها:
-
مقر اصلی شرکت علیبابا
-
گزینه مناسب برای کسانی که دنبال طراحی و سبک خاص هستند
۵. نینگبو، ووهان، چنگدو و سوژو:
کاربردیتر برای سفارشات صنعتی خاص یا خریدهای بزرگمقیاس، اگر دنبال واردات خاصتر هستی
اگر تازهکار هستی یا دنبال تنوع کالا و خرید عمده برای فروش در ایران هستی، گوانجو یا ایوو بهترین گزینهها هستن.
اگر دنبال تکنولوژی و الکترونیک هستی، شنژن رو انتخاب کن.