ویزا اندونزی
برای سفر به اندونزی، بزرگترین مجمع الجزایر جهان، نیاز به خدمات ویزا دارید. این کشور سرسبز با جنگلهای استوایی و آب و هوایی لذتبخش لحظات دلچسبی را برایتان به ارمغان خواهد آورد. پس برای اطلاع از نحوه دریافت ویزای اندونزی، مدارک لازم و هزینه آن با با پارساگشت02188487125 در ارتباط باشید
مدارک لازم برای گرفتن ویزای اندونزی
مدارک لازم جهت اخذ ویزای اندونزی برای گردشگران شامل فرم تقاضا، کارت شناسایی (کارت ملی / شناسنامه)، عکس، پاسپورت و کارت واکسن میشود. در زیر با مدارک ویزای توریستی بالی و مدارک ویزای تجاری اندونزی بیشتر آشنا میشوید.
مدارک لازم برای ویزای توریستی اندونزی
مدارک لازم برای دریافت ویزا الکترونیک توریستی اندونزی 2025 شامل موارد زیر است:
- اسکن پاسپورت با اعتبار حداقل 6 ماه
- یک قطعه عکس پرسنلی رنگی جدید 6*4 با زمینه سفید
- کارت واکسن دیجیتالی کرونا
مدارک لازم برای ویزای تجاری اندونزی
مدارک لازم برای دریافت ویزا الکترونیک تجاری اندونزی 2025 شامل موارد زیر است:
- اسکن پاسپورت با اعتبار حداقل 6 ماه
- یک قطعه عکس پرسنلی رنگی جدید 6*4 با زمینه سفید
- کارت واکسن دیجیتالی کرونا
انواع ویزای اندونزی
ویزای اندونزی براساس هدف شما از سفر صادر میشود و در صورتی که اهدافتان با نوع ویزای درخواستی مغایرت داشته باشد؛ مجوز ورود را دریافت نخواهید کرد. پس به دقت موارد زیر را مطالعه کنید و ویزای مناسب خود را انتخاب نمایید.
ویزای توریستی اندونزی:
اگر میخواهید از جاذبههای دیدنی بالی در اندونزی بازدید کنید و سفر لذتبخشی داشته باشید، باید برای اخذ ویزای توریستی اندونزی اقدام نمایید. این ویزا با نام ویزای گردشگری یا ویزای توریستی بالی نیز شناخته میشود. ویزای توریستی اندونزی 2 ماهه و یک بار ورود است و شما 2 ماه فرصت دارید از آن استفاده کنید. در ادامه با نحوه دریافت این ویزا و قیمت آن آشنا خواهیم شد.
ویزای تجاری اندونزی: این ویزا برای سرمایهگذاری، تجارت و کسب و کار مناسب است و با نام ویزای جاکارتا هم شهرت دارد. ویزای تجاری اندونزی 2 ماهه و یک بار ورود است و 2 ماه اعتبار دارد. در حقیقت شما برای ورود به جاکارتا باید برای گرفتن ویزا درخواست دهید.
ویزای تحصیلی اندونزی: همانطور که از نام این ویزا مشخص است، اگر میخواهید در این کشور به تحصیل بپردازید، باید ویزای دانشجویی اندونزی یا همان ویزای تحصیلی را تهیه کنید.

ویزای کاری اندونزی:
این ویزا برای کار در اندونزی صادر میشود و به شما مجوز اشتغال در این کشور را خواهد داد.
ویزای ترانزیت اندونزی: ویزای ترانزیت به همان ویزای فرودگاهی اندونزی میگویند که در فرودگاه صادر شده و به صورت مهر بر پاسپورت درج میشود. نکتهای که باید توجه داشته باشید این است که دولت اندونزی فقط برای برخی از کشورها ویزای فرودگاهی ارائه میدهد و ایران در این دسته قرار ندارد. بنابراین ویزای فرودگاهی اندونزی برای ایرانیان وجود ندارد.
افزون بر این موارد نوع دیگری از دسته بندی در ویزای اندونزی وجود دارد که براساس میزان ورود و خروج میباشد:
ویزای یک بار ورود اندونزی:
ویزای یک بار ورود همان ویزای سینگل اندونزی شناخته میشود و به شما مجوز یک بار ورود به کشور را میدهد. به عبارتی دیگر اگر میخواهید بیشتر از یک بار به اندونزی وارد و از آن خارج شوید، این ویزا برایتان مناسب نخواهد بود. معمولا ویزاهای یک بار ورود برای اهداف توریستی صادر میشود و فرد نیازی به ورود مجدد ندارد.
ویزای چند بار ورود اندونزی: ویزای چند بار ورود همان ویزای مولتی اندونزی است و به شما مجوز ورود و خروج بیشتر از یک بار را میدهد. معمولا ویزاهای مولتی برای مسافران با اهداف کاری و تجاری صادر میشود.
اعتبار ویزای اندونزی چقدر است؟
ویزای توریستی اندونزی چند روزه است؟
حقایقی از اندونزی
جمهوری اندونزی کشوری در جنوب شرقی آسیا بوده و بین اقیانوس هند و اقیانوس آرام قرار گرفته است. این منطقه بزرگترین کشور جزیره ای در جهان بوده که دارای بیش از ۱۷ هزار جزیره است. مساحت کل آن بیش از ۹۰۰ هزار کیلومتر مربع بوده، چهاردهمین مناطق مسکونی بزرگ در جهان و هفتمین مناطق مسکونی بزرگ را در سراسر سرزمین های مشترک و دریایی دارد. جمعیت این کشور بیش از ۲۳۸ میلیون نفر بوده که چهارمین کشور پرجمعیت در جهان را به خود اختصاص داده است. از سوی دیگر اندونزی پرجمعیت ترین کشور مسلمان می باشد.
اندونزی چهارمین کشور پر جمعیت دنیا است و مسلمانان آن از هر کشور دیگری بیشترند. اندونزی در واقع مجموعهای از جزایر (قریب به جزیره بزرگ و کوچک) است که در جنوب شرقی آسیا در اقیانوس کبیر قرار دارد. سابقا این جزایر در تصرف هند و به هند هلند موسوم بود ولی بعد از آنکه کشوری مستقل و آزاد گردید، «اندونزی» نام گرفت. مساحت این کشور کیلومتر مربع و پایتخت آن شهر جاکارتا است که در جزیره جاوه قرار دارد و سابقا باتاویا نامیده میشد. شهر مهم آن سورابایا است. این کشور دارای معادن قلع، نفت ، ذغال سنگ و مس است و توتون ، برنج ، قهوه و کائوچو جزو محصولات کشاورزی این کشور است. به بیان دیگر این کشور، به شکل یک قوس، مشتمل بر هزاران جزیزه در طول خط استوا، مانند کالی مانتان، سوماترا، ایریان جایا، مادورا، سولاوزی، جاوه، بالی و جزایر سوندای کوچک (از جمله لامبارک، فلورس و تیمور) است.
اندونزی، چهارمین کشور پرجمعیت دنیا محسوب میشود. تعداد ۳۰۰۰ جزیره ان مسکونی است. مردم این کشور در سواحل جزایر و یا در درهها و بخصوص در جزیره جاوه زندگی کرده، و کشاورز میباشند. بیشتر جزایر اندونزی، غیر قابل سکونت هستند. این کشور، آب و هوای گرم و استوای داشته، و بارانهای موسمی، سبب رونق کشاورزی میشود.
جاوه و همسایه کوچکترش مادورا جمعیت متراکمی دارند و نزدیک به دو سوم مردم اندونزی را در خود جای میدهند. سلسله جزایر شمالی متشکل است از کالیمانتان (بخش اندونزیایی جزیره بورنئو)، جزایر نامنظم و کوهستانی سولاوسی (سلبس)، گوره ملوک، وایریان جایا (بخش غربی گینه نو) بیش از دو سوم این کشور از جنگلهای استوایی بارانی پوشده شده است.
درباره اندونزی
اندونزی که به طور رسمی جمهوری اندونزی نامیده میشود، کشوری در جنوب شرق آسیا است که در میان هند و اقیانوس آرام قرار گرفته است. اندونزی بزرگترین مجمع الجزایر جهان به شمار میرود و بیش از ۱۷ هزار جزیره دارد.
تاریخچه اندونزی
اسم اندونزی به معنای «جزایر هندی» است و به سده هجدهم میلادی و استقلال این کشور بازمیگردد. نخستین فرمانرواییهای شناخته شده در منطقه اندونزی، پادشاهیهای بودایی و هندو بوده است. اما برای نخستین باری که اروپاییان با مردم اندونزی برخورد کردند، سال ۱۵۱۲ میلادی بود. در این سال بازرگانان پرتغالی که در تجارت ادویه بودند به جزایر اندونزی رسیدند و این آغاز مجموعهای از دوران استعمار برای این کشور بود. در زمان جنگ جهانی دوم، این کشور توسط ژاپن تصرف شد و در سال ۱۹۴۵ استقلال خود را به دست آورد.
جمعیت، جغرافیا و آب و هوای اندونزی
اندونزی در مجموع جزیرههایش، بالغ بر ۱ میلیون و ۹۰۰ هزار کیلومتر مربع مساحت دارد و در این مساحت، جمعیتی ۲۶۱ میلیون نفری را جای داده است. اندونزی چهارمین کشور پرجمعیت جهان است.
کشور اندونزی دارای آب و هوای ویژه جنوب شرق آسیا است و دو فصل تر و خشک دارد و هیچگاه تابستان و زمستان خیلی سخت ندارد و معمولا معتدل است.
واحد پول، زبان و دین اندونزی
بیشتر جمعیت اندونزی را مسلمانان تشکیل میدهند و این کشور پرجمعیتترین شمار مسلمانان جهان را در خود جای داده است. زبان رسمی اندونزی، اندونزیایی است. اما بیش از ۷۰۰ زبان محلی در این کشور استفاده میشود! واحد پول کشور اندونزی، روپیه اندونزیایی است.
جاهای دیدنی اندونزی
اندونزی دارای دو گروه عمده از جاهای دیدنی است. نخست طبیعت شگرف و سواحل جذاب آن و دوم معابد بودایی عظیم و شگفتآوری است که هر ساله گردشگران زیادی را به سوی خود جلب میکند.
غذاهای اندونزی
اندونزی به عنوان کشوری جزیرهای غذاهای ویژه اقلیم خود در اقیانوس آرام دارد. برخی از معروفترین غذاهای اندونزی ساتای، سوتو، تمپه، گادو گادو، پمپک، سیومای، رندانگ گوشت، برنج سرخ شده و باکسو هستند.
بالی
اندونزی مثل یک بهشت وسیع است که دهها جزیره را در خود جای داده است. آب و هوای دلپذیر، مناظر رویایی، سواحل بکر ماسهای و نسیم ملایم در آنجا جان میدهد برای ماجراجویی! ولی چیزی که در سفر به آنجا مهم است شناخت دیدنی های بالی است. جاذبههای این سرزمین که کم نیستند هرکدام با زیبایی خاص خود هوش از سر هر گردشگری میبرند.
ناحیه ابود الی (Ebud Bali)
این منطقه یکی از توریستیترین جاذبه های دیدنی بالی است که میتوان از آن به عنوان مهد تاریخ بالی نام برد. ناحیه ابودبالی به دلیل اینکه قدیمیترین نقطه این منطقه است موزههای متنوعی را در خود جای داده و حسابی برای مسافران سرگرم کننده است. علاوه بر این وجود کوهستان مرکزی بالی و چشماندازهای ناب باعث شده است مورد علاقه اقشار گوناگون و حتی فیلمسازان شود. در آنجا میتوانید از سواحل بالی لذت ببرید و با قدم زدن در کنار شالیزارها عکاسی کنید. تنها کافیست وقت بگذارید و از قبل برای رفتن به آنجا برنامهریزی کنید.
شهر سمینیاک (City Seminiyak)
یکی از دیدنی های بالی که بسیار جذاب است شهر سمینیاک نام دارد. وجود رستورانهای رنگارنگ، مراکز خرید معتبر، اجناس لوکس و اجراهای زنده این شهر را به یکی از پرهیاهوترین جاهای بالی تبدیل کرده است. اگر دوست دارید تا در کنار دوستانتان یک نوشیدنی ناب میل کرده و در کنار اسکله تفریح کنید، به شما پیشنهاد میکنیم که شهر سمینیاک را در برنامه گشت و گذارتان قرار دهید.
معبد پورابساکی (Porabesaki)
این معبد که برفراز یکی از بلندترین کوههای بالی یعنی گونانگ اگونگ قرار گرفته است یکی از باشکوهترین دیدنی های بالی شمرده میشود. دلیل آن هم معماری خاص و مجموعه بودن این معبد است. این معابد که همگی هفت طبقه دارند به عنوان محل زندگی اژدهایی افسانه شناخته میشوند که برای مردم منطقه اهمیت زیادی داشته است. امروزه نیز میتوان زائران زیادی را در معبد پورابساکی دید که برای نیایش به آنجا میروند. لذا میتوان بازدید از این بنای مذهبی را یک تجربه مهیج از دیدن سبک زندگی مردم بالی دانست.
ساحل کوتا (Kuta Beach Bali)
آیا شیفته موجسواری هستید؟ پس ساحل کوتا را برای این کار انتخاب نمایید. چرا که امواج بلند و کوتاه آنجا، ساحل نه چندان شلوغ و باد مناسب در ساحل کوتا این منطقه را به مکانی عالی برای موج سواری بدل کرده است. علاوه بر دیگر تفریحات دریایی این امکان وجود دارد تا شب را در ساحل کوتا بمانید و ستارگان را با چشم غیرمسلح ببینید. همچنین در طول شب برنامههایی شاد و مهیج اجرا میشود که حسابی شما را به وجد میآورد.
معبد پورالوهوراولاووتا (Pura Luhur Uluwatu)
این معبد با وجود اسم سختش یکی از خارقالعادهترین دیدنی های بالی است. معبد پورالوهوراولاووتا در شبه جزیره بوکیت قرار دارد و جز ۹ معبد این منطقه به شمار میآید. این بنای مذهبی در یازده میلادی ساخته شده و در ارتفاعی بلند قرار گرفته است. با اینکه تمام افراد اجازه ورود به آن را ندارند؛ اما دیدنی چشمانداز اطراف و همچنین معماری دلچسب آن هوش از سرتان میبرد. در بازدید از معبد پورالوهوراولاووتا فراموش نکنید که حتما دوربین عکاسی به همراه داشته باشید؛ چرا که مجسمههای آنجا بسیار جالب توجهاند.
جنگل اوبودمانکی (Ubud Monkey)
مگر میشود به بالی سفر کرد و از مناطق حفاظت شده آنجا بازدید نکرد؟ جنگل حفاظت شده اوبودمانکی با داشتن درختان بلند، تنوع حیوانی بینظیر، آب و هوای دلپذیر و مناظر دوستداشتنی حسابی شما را از هیاهوی شهری دور کرده و ذوقزدهتان میکند. در آنجا میتوانید میمونهای نژاد ماکاک را ببینید و در کنارشان عکاسی کنید. همچنین از بقایای کاخ سلطنتی دیدن خواهید کرد که حسابی برایتان تماشایی است. البته ناگفته نماند که در جنگل اوبودمانکی تورهایی برگزار میشود که طی آن از گوشه و کنار جنگل دیدن خواهید کرد.
ساحل لووینا (Lovina Beach)
ساحل لووینا به داشتن ماسههای تیره رنگ معروف است. این ساحل یکی از تماشاییترین دیدنی های بالی شناخته میشود که جان میدهد برای تفریح و گردش! در ساحل لووینا این امکان وجود دارد تا به غواصی بپردازید و از دنیای زیر آب لذت ببرید. شنا، حمام آفتاب، عکاسی و دوچرخهسواری از دیگر تفریحات ساحل لووینا است که حسابی شما را سر ذوق میآورد. همچنین در آب این منطقه دولفینهایی وجود دارد که گاهی از آب بیرون میپرند و گردشگران را شگفتزده میکنند.
شالیزارهای پلکانی تگالالنگ ( Tegallalang)
یکی از معروفترین جاهای دیدنی بالی شالیزارهای آن است که به شکل پلکانی ساخته شدهاند. دیدن پلکانهای سرسبز و کلبههای چوبی کشاورزان در آنجا چیزی است که هوش از سر هر گردشگر تور بالی میبرد. در حوالی شالیزارها نیز جادههای روستایی وجود دارد که فضایی مناسب عکاسی را ایجاد کردهاند.
جزیره نوزا لمبونگن (Nusa Lembongan)
اگر میخواهید به ساحلی دنج و به دور از هیاهوی شهری رفته و ماهگیری کنید، ما به شما جزیره نوزا لمبونگن را پیشنهاد میکنیم. در این جزیره امکان شنا، ماهیگیری، ریلکس کردن، اسپا و غیره وجود دارد و حسابی خستگی سفر را از تنتان خارج میکند. همچنین اگر تمایل دارید تا کشتی تفریحی رزرو کرده و به دل دریا بروید جزیره نوزا لمبونگن میتواند مکانی عالی برای این کار باشد.
قلعه الوواتا (Uluwatu)
بالی مثل یک سرزمین جادویی است که زیباییهایش تنها به دریا و ساحل ختم نمیشود. وجود قلعههایی مانند الوواتا در آنجا این سرزمین را به بهشتی پر رمز و راز بدل کرده است. دژ الوواتا دید وسیعی به اقاینوس هند دارد و با داشتن مجسمههای عجیب، معماری باشکوه و کندهکاریهای خلاقانه هر بازدیدکنندهای را شگفتزده میکند. این قلعه شما را به یاد فیلمهای هالیوودی میاندازد و حال و هوایتان را عوض میکند.
دیگر دیدنی های بالی
– بنای تانالات
– ساحل سانور
– ساحل قارچ
– فروشگاه ابود آرت بالی
– کوه آتشفشانی باتور یاکینتانامی
درباره آبشار تیگینونگان
آبشار تیگینونگان (به انگلیسی: Tegenungan Waterfall) واقع در ده کیلومتری روستای سرسبز و خوش منظره یوبود، از اماکن جذاب گردشگری و شگفتی های زیبای طبیعی کشور دیدنی اندونزی است که با دستان هنرمند طبیعت در دل جنگل های گرمسیری بکر و خلوت مکانی روستایی، جایی که از ازدحام و هجوم سیل عظیم خریداران بلیط هواپیما بالی در امان مانده، آفریده شده است. این آبشار ۲۳ متری با دورنمای خیره کننده و حیرت انگیز خود، بهترین مکان برای تماشای شکوه و عظمت طبیعت زیبای اندونزی و ثبت تصاویری ماندگار از بالی، استانی که به نقطه تلاقی اماکن تاریخی و شاهکارهای طبیعی اندونزی شهرت دارد، محسوب می شود.
چرا بازدید از آبشار تیگینونگان پیشنهاد می شود؟
صحنه ریزش آبشار تیگینونگان چنان باشکوه و توصیف ناشدنی است که هر گردشگری را محو تماشای خود می سازد و جلوه دلربای آن را در ذهن هر گردشگری حکاکی می کند.
برخلاف بسیاری از آبشارهای اندونزی، از آب سالم و پاکیزه ای برخوردار بوده و امکان شنا در آن فراهم گردیده است.
در منطقه سرسبز و خوش آب و هوایی که برای ثبت تصاویری زیبا جان می دهد، واقع شده است.
امکاناتی رفاهی مختلفی در اطراف آن برای گردشگران گنجانده شده است.
تجربه بازدید از آبشار تیگینونگان
خوشبختانه روستای زیبای تیگینونگان، جایی که چون بهشتی سرسبز، منظره زیبای آبشار تیگینونگان را در زیر شاخ و برگ های گیاهان گرمسیری جنگل خود قاب کرده، به خوبی برای میزبانی از گردشگران بهینه و به امکانات مختلف رفاهی مجهز شده است. پس از ورود به این روستا، یافتن آبشار تیگینونگان کار بسیار ساده ای است، چراکه در جای جای روستا تابلوهای راهنما نصب گردیده است. اگر در یافتن مسیر مناسب مشکلی داشتید، کافی است از اپلیکیشن گوگل مپ کمک بگیرید. در نزدیکی آبشار تیگینونگان، باجه بلیط فروشی را خواهید دید که در کنار پارکینگی روباز واقع شده است و مبلغ اندکی را بابت هزینه ورودیه از شما طلب خواهد کرد.
پس از پرداخت ورودیه و دریافت بلیط، از چندین غذاخوری و مغازه سوغات عبور خواهید کرد تا تابلوی بزرگی که روی آن درج شده: «به آبشار تیگینونگان خوش آمدید» در مقابل شما نمایان شود. از آنجا با چند دقیقه پیاده روی قادر خواهید بود از نزدیک شاهد یکی از باشکوه ترین و زیباترین مناظر کشور اندونزی باشید: آبشار تیگینونگان. تماشای منظره زیبای آبشار، این وسوسه را در شما ایجاد می کند که در آب های زلال و خنک آن آبتنی کنید؛ اگر چنین قصدی داشتید و در پی مکانی برای تعویض لباس خود بودید، می توانید از فضای رختکن کوچکی که در سمت چپ آبشار قرار گرفته، استفاده کنید. اگر دوست داشتید آبشار را از نمایی دیدنی تر و برفراز صخره ای بلند نظاره کنید، باید از پلی چوپی عبور کنید و از چندین پله بالا روید.
چگونه به بالی برویم؟
برای سفر به بالی از ایران به بالی باید در نظر داشت که هیچگونه پرواز مستقیمی وجود ندارد؛ از همین رو، مسافران و گردشگرانی که قصد دارند تا از ایران بهسمت بالی بروند، باید خود را برای پروازی با چندین توقف آماده کنند. پروازهای صورت گرفته به مقصد بالی معمولا در استانبول، دوحه، دبی یا سنگاپور توقف میکنند و سپس بهسمت فرودگاه بالی میروند. این امکان نیز وجود دارد که هواپیما بیش از یک توقف داشته باشد و قبل از نشستن در فرودگاه بالی، در دو یا سه مقصد دیگر نیز به زمین بنشیند.
یکی دیگر از روشهای رفتن به بالی نیز با قایق و کشتی و از راه دریا است؛ میتوان به فرودگاههای پیرامون جزیره بالی سفر کرد و سپس از آنجا، با کشتی به جزیره بالی رفت. در هر صورت، بهدلیل فاصله زیاد، سفر بسیار طولانی و هزینه آن بسیار بالا است.
هزینه سفر به بالی
فاصله طولانی ایران با جزیره بالی، سبب شده تا هزینه سفر به این جزیره بسیار زیاد باشد. علاوه بر این، نبود پرواز مستقیم نیز یکی دیگر از دلایل گران بودن هزینه سفر است. همچنین هزینههای اقامت در جزیره بالی به مراتب گران است. در حقیقت، جزیره بالی، یک مقصد گردشگری لوکس محسوب میشود که دارای هتلهای پنج ستاره زیادی است و بازدید از جاهای دیدنی مختلف آن نیز هزینههایی بههمراه خواهد داشت.
جاهای دیدنی بالی
معبد تاناه لوت
- آدرس: برابان، کدیری، ۲۰ کیلومتری شمال غربی کوتا (مشاهده روی نقشه)
منبع: planetware
معبد تانا لوت، یکی از نمادینترین معابد در بالی به شمار میرود. این معبد در کنار دریا و روی یک صخره قرار گرفته است و پیرامون آن را نیز موجهای خروشان فرا گرفتهاند. برای مردم جزیره بالی، این معبد، یکی از مقدسترین معابد دریایی به شمار میرود. به هنگام غروب آفتاب، بسیاری از ساکنان محلی و گردشگران در این محل جمع میشوند تا به تماشای غروب آفتاب بنشینند.
معبد «تانا لوت» در اوایل قرن شانزدهم میلادی ساخته شده است. در جزیره بالی، هیچ گردشگر خارجی حق ورود به معابد را ندارد و این معبد نیز از این قاعده مستثنی نیست؛ هرچند، میتوان پیرامون آن گردش کرد و از این مناظر تماشایی لذت برد و به عکاسی مشغول شد.
کوه باتور
- آدرس: منطقه کینتامانی، فاصله یک ساعته با اوبود، کوه باتور (مشاهده روی نقشه)
منبع: planetware
هر روزه، بسیاری از افراد در تاریکی راهی «کوه باتور» میشوند تا در ارتفاع ۱,۷۰۰ متری، به تماشای طلوع خورشید بنشینند. پیرامون این کوه را فضایی سرسبز و پوشیده از مه فرا گرفته است. این آتشفشان مقدس و فعال، در منطقه کینتامانی در کوههای مرکزی بالی قرار دارد و با یک ساعت رانندگی از اوبود میتوان به آن دسترسی داشت. برای رفتن به بالای این کوه، مسیرهای بسیار خوب و علامتگذاری شدهای تعبیه شدهاند؛ صعود به «کوه باتور» آسان است و حدود دو تا سه ساعت زمان میبرد. گردشگران در طی صعود خود شاهد یک دهانه آتشفشانی بزرگ، رشته کوههای پیرامون آن و دریاچه زیبای باتور خواهند بود. در ساحل شمال غربی این دریاچه نیز یکی از معابد بسیار مهم بالی قرار دارد.
معبد اولواتو
- آدرس: در فاصله ۲۵ کیلومتری جنوب کوتا، شبهجزیره بوکیت (مشاهده روی نقشه)
منبع: planetware
در بالای صخرههای دریایی، یک معبد بسیار مشهور و مهم واقع شده است. این مکان، معبد اولواتو نام دارد که به لطف موقعیت مکانی خود، بسیار مشهور است. در جنوب غربی جزیره بالی و در شبهجزیره بوکیت، میتوان این معبد را مشاهده کرد. غروب آفتاب در این معبد، بهترین زمان برای بازدید از آن به شمار میرود؛ در این زمان، آسمان و دریا در نور عصرگاهی خورشید، درخشش خاصی دارند. قدمت معبد «اولوواتو» به قرن دهم میلادی باز میگردد. باور بر این است که این معبد از بالی در برابر ارواح خبیثه دریا محافظت میکند. تنها هندوها حق ورود به معبد را دارند.
جنگل میمون اوبود
- آدرس: شهر اوبود، جنوب شهر و در فاصله ۱۰ دقیقهای (مشاهده روی نقشه)
منبع: planetware
جنگل میمون اوبود بهعنوان پناهگاه مقدس میمونها نیز شناخته میشود و یکی از بهترین جاذبههای گردشگری در اوبود به شمار میرود. علاوه بر این، اگر از علاقهمندان به حیوانات و عکاسی هستید، این مکان، انتخاب بسیار خوبی است. علاوه بر میمونهایی که در این منطقه زندگی میکنند، مناظر جنگلی آن بسیار زیبا و دلنشین است. مسیرهای مختلفی وجود دارند که گردشگران را به درون اعماق جنگل میبرند. در این میان، علاوه بر درختان بسیار بزرگ، مجسمهها و معابد باستانی نیز به چشم میخورند که یک حس افسانهای و اسرارآمیز دارند.
معبد اولون دانو براتان
- آدرس: مرکز بالی، ساحل غربی دریاچه براتان (مشاهده روی نقشه)
معبد «اولون دانو براتان»، یکی از تماشاییترین معابد بالی به شمار میرود. این معبد، به الهه دریا و دریاچهها اختصاص دارد و قدمت آن به قرن هفدهم میلادی باز میگردد. این معبد در ساحل غربی دریاچه براتان و روی یک جزیره کوچک واقع شده است. در پشت این معبد نیز کوهستانهای «گونونگ براتان» قرار دارند و بازتاب معبد در درون آبهای دریاچه نیز یک منظره بسیار خارقالعاده را شکل میدهد. دریاچه «براتان»، یکی از منابع اصلی جزیره بالی برای آبیاری زمینهای کشاورزی و همچنین آب آشامیدنی است. بهترین زمان برای بازدید از این مکان، به هنگام صبح و قبل از شلوغ شدن آن است و مه صبحگاهی نیز حس اسرارآمیزتری به آن میدهد. از جمله جاهای دیدنی اطراف این معبد نیز میتوان به باغ گیاهشناسی بالی اشاره کرد که دارای جنگلها و گیاهان تماشایی و زیبایی است.
ساحل نوسا دوا
- آدرس: جنوب جزیره بالی (مشاهده روی نقشه)
منبع: planetware
ساحل «نوسا دوا»، یکی از بهترین سواحل بالی به شمار میرود. اگر بهدنبال آن هستید تا از شلوغی جزیره بالی بگریزید، بهترین مکان، ساحل «نوسا دوا» است. در این ساحل، امکانات رفاهی و مجللی وجود دارند که در نقاط مختلف ساحل قرار گرفتهاند. شنا کردن، موجسواری، آفتاب گرفتن و… از جمله فعالیتهایی هستند که میتوان در ساحل «نوسا دوا» انجام داد.
جزایر نوسا
- آدرس: در فاصله ۲۰ کیلومتری خارج از ساحل سانور (مشاهده روی نقشه)
اگر بهدنبال آن هستید تا یک تعطیلات آرامشبخش را در جزیره بالی بگذرانید و علاقهای به مکانهای شلوغ و پر از گردشگر ندارید، پس جزایر «نوسا» برای شما بسیار مناسب است. جزایر «نوسا» شامل سه جزیره است که مشهورترین آنها، جزیره «نوسا لیمبونگان» نام دارد؛ این جزیره در فاصله ۲۰ کیلومتری از ساحل سانور قرار گرفته است و بهراحتی میتوان با قایق به آن دسترسی داشت. از جمله فعالیتهایی که میتوان در این جزیره انجام داد، موجسواری، غواصی و کایاکسواری هستند.
جاهای دیدنی اصلی این جزیره نیز «ساحل دریم»، «خلیج ماشروم» و «صخرههای دویلز تیرز» هستند. در کنار این جزیره نیز جزیره «نوسا سنینگان» قرار دارد که دارای یک تالاب آبی بسیار زیبایی است. بزرگترین جزیره در میان این سه جزیره نیز جزیره «نوسا پنیدا» است که در فاصله کوتاهی از دو جزیره دیگر قرار دارد. از جمله ویژگیهای اصلی جزیره «نوسا پنیدا» میتوان به صخرهها، غارها و یک پناهگاه پرندگان اشاره کرد. غواصی در آبهای این جزیره نیز از محبوبیت بسیار بالایی برخوردار است.
ساحل کوتا
- آدرس: منطقه بادونگ، کوتا (مشاهده روی نقشه)
ساحل کوتا در شمال جزیره بالی قرار دارد و یکی از سواحل بسیار مشهور بالی به شمار میرود و از همین رو، بسیار شلوغ است. ساحل کوتا، مکانی ایدئال برای موجسواران، بهخصوص موجسواران تازهکار محسوب میشود. رستورانها و کافههای کنار ساحل نیز راحتی بیشتری برای گردشگران و مسافران فراهم میکنند. با این حال، اگر بهدنبال سواحل خلوتتری هستید باید به سواحلی همچون ساحل «سانور»، ساحل «جیمباران» و ساحل «نوسا دوا» بروید.
دره سایدمن
- آدرس: اوبود، شمال شرقی اوبود (مشاهده روی نقشه)
منبع: planetware
دره سایدمن، در شمال شرقی اوبود قرار دارد و حس و حال قدیم جزیره بالی را منتقل میکند. روستاهای ساکت در میان این دره پر از مزارع پلکانی برنج قرار گرفتهاند. در پس زمینه نیز کوه «آگونگ» دیده میشود که در پشت ابرها پنهان شده است. گردش در میان این روستاها و مزارع برنج، درک بهتری از فرهنگ و زندگی مردم بالی را به گردشگران و مسافران منتقل خواهد کرد.
آبشار سکومپول
- آدرس: منطقه سینگاراجا، بولیلینگ، آنتوران (مشاهده روی نقشه)
منبع: planetware
آبشار سکومپول، زیباترین آبشار بالی است
برای بسیاری از افراد، آبشار سکومپول بهعنوان زیباترین آبشار جزیره بالی شناخته میشود. این آبشار در حقیقت مجموعهای از هفت آبشار طبقهای است که در میان صخرههای پوشیده از مراتع و جنگلها رو به پایین حرکت میکنند. مسیرهای زیادی برای دسترسی به این آبشار وجود دارد و بهتر است که همراه داشتن یک راهنمای کاربلد را مدنظر داشته باشید. علاوه بر تماشای این آبشار، میتوان به تماشای مزارع برنج و روستاهای متنوع اطراف آن نیز پرداخت.
معبد تیرتا امپول
- آدرس: مرکز بالی، منطقه جیانیار، مانوکایا، جالان تیرا (مشاهده روی نقشه)
قدمت معبد تیرتا امپول به سال ۹۶۰ پس از میلاد باز میگردد. این معبد در جنگلهای سرسبز و گرمسیری مرکز بالی قرار دارد. این معبد بسیار مهم بهعنوان میراث فرهنگی ملی به ثبت رسیده و دارای سه حیاط جداگانه است. بخش مرکزی معبد یک استخر بزرگ و مستطیلشکل دارد که از چشمههای کوهستانی تغذیه میشود. بسیاری از ساکنان محلی، این آبها را مقدس میدانند و در آن خود را متبرک میکنند. بهترین زمان برای بازدید از این معبد، اوایل صبح و بعدازظهر است که جمعیت گردشگر اندکی در اطراف آن حضور دارند.
تفریحات بالی
جزیره بالی برخی از زیباترین سواحل را در خود جای داده است. در این سواحل تماشایی، علاوه بر گرفتن حمام آفتاب، میتوان به غواصی و موجسواری پرداخت. برخی از سواحل این جزیره همچون ساحل کوتا، برای موجسواری بسیار مناسب هستند. در کنار این سواحل، رستورانها و کافههای مختلفی وجود دارند که میتوان در آنجا، از غذاها و خوراکیهای متنوع جزیره بالی لذت برد.
ورزشهای آبی مختلفی در سواحل جزیره بالی وجود دارند که میتوان از آنها بهره برد. جدای از ساحل، جزیره بالی دارای جنگلها و کوهستانهای متعددی است که کوهنوردی و گردش در درون آنها، از جمله دیگر فعالیتهایی است که میتوان در جزیره بالی انجام داد. بازدید از جاهای دیدنی مختلف جزیره همچون معابد، قایقسواری در دریاچهها و رودخانهها، تماشای آثار باستانی و خرید نیز از جمله دیگر تفریحات محسوب میشوند که میتوان در جزیره بالی انجام داد.
بهترین زمان سفر به بالی
منبع: planetware
جزیره بالی در جنوب خط استوا واقع شده است و در تمام فصول سال، آبوهوای نسبتا یکسانی دارد. در طول سال، میانگین دمای هوا حدود ۳۰ درجه سانتیگراد است و سطح رطوبت به ۸۵ درصد میرسد. بارندگیهای موسومی از ماه اکتبر تا آوریل پیشبینی میشوند و در ماههای دسامبر تا مارس نیز امکان بارش شدید باران وجود دارد.
بهترین زمان برای سفر به بالی، ماههای آوریل، مه، ژوئن و سپتامبر است
از ماه ژوئن تا سپتامبر نیز بهعنوان فصل خشک جزیره بالی شناخته میشود. در این زمان، سطح رطوبت کم است و عصرها، هوا خنکتر است و بهترین زمان برای انجام فعالیتهای مختلف در فضای باز به شمار میرود. در کل، فصل خشک برای سفر به جزیره بالی مناسبتر است، چراکه احتمال بارشهای شدید و طوفانی کمتر است و در عین حال، رطوبت اندک باعث میشود تا گردش در مناطق مختلف برای گردشگران و مسافران راحتتر باشد.
از سوی دیگر، در طی ماههای ژوئیه تا اوت و تعطیلات ماه های میلادی و کریسمس، جزیره بالی بسیار شلوغ است و گردشگران زیادی به آن سفر میکنند. برای گریز از فصل شلوغی، بهترین زمان برای سفر به بالی، ماههای آوریل، مه، ژوئن و سپتامبر یعنی قبل و بعد از فصل شلوغ گردشگری است. در این زمان، آبوهوا رطوبت کمتری دارد و اجاره اتاقها و ویلاها به مراتب ارزانتر است. علاوه بر این، بسیاری از جاهای دیدنی بالی نیز خلوت هستند.
جشنوارههای بالی
منبع: balicheapesttours
بنابر تقویمهای محلی، در سراسر سال، جشنوارههای مختلفی در نقاط مختلف جزیره بالی برگزار میشوند. سال نوی هندو به نام «نایپی»، هر ساله در فصل بهار جشن گرفته میشود و مردم در خانههای خود باقی میمانند و گردشگران نیز در حد امکان باید در اتاقهای هتل خود یک روز را بگذرانند. در روز قبل از سال نوی هندو، مجسمههای بزرگ و رنگارنگی از هیولاها در خیابانها رژه میروند و سرانجام در بعدازظهر آن روز سوزانده میشوند. این کار برای دور کردن ارواح خبیثه و اهریمنها انجام میشود.
جشنواره هنرهای بالی
جشنواره هنرهای بالی هر ساله از دومین شنبه ماه ژوئن تا دومین شنبه ماه ژوئیه برگزار میشود. این جشنواره با رژههای بزرگ خود شناخته میشود، رژههایی که معمولا در میدان «پوپوتان» در «دنپاسار» برگزار میشوند.
جشنواره بادبادک بالی
جشنواره بادباک بالی، یکی از جشنهای سالانه این جزیره است؛ در این جشنواره، یکی از نمادهای فرهنگی بالی یعنی بادبادک سنتی بالی جشن گرفته میشود. مردمان این جزیره، هر ساله منتظر این جشنواره هستند و بادبادکهای سنتی و روستایی زیادی در کنار بادبادکهای مدرن در این جشنواره به پرواز درمیآیند. این جشنواره معمولا در فصل بارانی جزیره بین ماههای ژوئن و اوت برگزار و تاریخ دقیق آن نیز با توجه به وضعیت آبوهوایی اعلام میشود.
جشنواره گالونگان و کونینگان
جشنواره «گالونگان»، مهمترین جشنواره بالی به شمار میرود. این جشنواره در کل جزیره برگزار میشود و یک رویداد سالانه است که مصادف با سال «ووکو» است. باور بر این است که در طی این رویداد ۱۰ روزه، تمام خدایان بالیایی به زمین میآیند. در جشنواره گالونگان، روستا به روستا و معبد به معبد، به جشن میپردازند. در این جشنواره، مردم بهترین لباس و جواهرات خود را بر تن میکنند. آخرین روز این جشنواره نیز مهمترین روز آن به شمار میرود؛ آخرین روز بهعنوان «کونینگان» نام دارد و اوج این جشنواره است. این روز خاص، روز عبادت و اجرای مراسمهای مذهبی است.
مسابقه بوفالو میکپانگ
منبع: balicheapesttours
میکپانگ، مشهورترین مسابقه بوفالوسواری در بالی به شمار میرود. این جشنواره در شالیزارهای اطراف شهر «جمبرانا» در منطقه «نگارا» در غرب جزیره بالی برگزار میشود. این مسابقه هر ساله در ماه ژوئیه برقرار است و مسابقات نهایی و جشن اصلی آن نیز در ماه نوامبر برگزار میشوند.
جشنواره روستای سانور
جشنواره روستای سانور، جشنی است که هر ساله برگزار میشود تا در طی آن، فرهنگ و هنرهای جامعه ساحلی «سانور» جشن گرفته شوند. این جشنواره، یک هفته کامل سرشار از رویدادهای فرهنگی، غذاهای خوشمزه، ورزشهای آبی و… است. این جشنواره معمولا در منطقه «مایسونت» در هتل «اینا گرند بالی بیچ» برگزار میشود.
جشنواره ساراسواتی
جشنواره ساراسواتی، جشنی است که به ستایش الههای هندو به همین نام میپردازد. «ساراسواتی»، الهه دانش، هنر و ادبیات است. برای جشن گرفتن این روز خاص، کتابها، دستنوشتهها و نسخههای خطی متبرک میشوند. در کتابخانهها و مدارس نیز عبادت مشترک انجام میشود.
سال نوی چینی
سال نوی چینی در جزیره بالی در اواخر ماه ژانویه یا میانه ماه فوریه هر سال قرار دارد. این جشن خاص، توسط مردمان چینیتبار جزیره بالی و دیگر ساکنان چینی کشور اندونزی برگزار میشود. تاثیرات فرهنگی چینی بر جزیره بالی کاملا مشهود است و یکی از نمونههای بارز آن نیز همین جشن سال نوی چینی و معابد بالی است که در آن، از عناصر فرهنگ چینی استفاده میشود.